Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme) Nedir? Riskleri Nelerdir?

Türkiye’de ödüllü uzman cerrahlarla adından sıkça bahsettiren İstanbul Obezite Cerrahisi merkezi uzman hekim kadrosu ile birçok başarıya imza atmıştır.

Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme) Nedir? Riskleri Nelerdir?
05 Kasım 2016 Cumartesi 19:29 tarihinde eklendi, 1.960 kez okundu.

Türkiye’de ödüllü uzman cerrahlarla adından sıkça bahsettiren İstanbul Obezite Cerrahisi merkezi uzman hekim kadrosu ile birçok başarıya imza atmıştır. Obez hastalarının umudu olan bu klinik teknolojinin gelişmesi ile birlikte son teknolojik aletlerin bulunduğu bir kliniktir. Yüzlerce hastanın kaliteli hayat sürmesi için ekip içerisinde çalışma yapan Operatör Doktor Hasan Erdem obezite ve cerrahi işlemler hakkında bilgi verdi.
 

Uygulanan tedavi ve diyet programlarıyla kilo vermeyi başaramayan, vücut kitle indeksi 40’dan yüksek ya da 35’den yüksek ve kronik bazı hastalıkları bulunan ve bu nedenle önemli sağlık sorunları yaşayan kişilere tedavi amaçlı uygulanan cerrahi girişimlere Bariatrik Cerrahi adı verilmektedir.  Kapalı cerrahi yöntemiyle yani laparoskopik yöntem ile yapılan obezite ameliyatları sayesinde hastaların iyileşme süreci kısalmaktadır. Hastaya cerrahi işlem uygulanabilmesi için bazı şartlar gerektiğini belirten Operatör Doktor Hasan Erdem İstanbul Obezite Cerrahisi merkezine ücretsiz muayene ve detaylı bilgilendirme için umut ışığı oldu. kısaca şişmanlık ameliyatları hakkında da bilgi verdi.

 

Tüp mide ameliyatı fiyatı yoğun talepten dolayı, 2016 yılında önemli oranda değişti. Midenin yaklaşık %80’lik kısmının cerrahi olarak çıkarılmasıyla gerçekleştirilen bir obezite ameliyatıdır. Birden fazla mekanizmayla hastanın kilo vermesini sağlamaktadır. Tüp mide ameliyatı sonrasında ertesi günü çekilen mide pasaj grafisi ardından ağızdan sıvı alımına başlanır. Sıvı alımı 3. gün artar ve kişi 3. gün evine gidebilir. İlk hafta berrak sıvılar olmak üzere 14 gün boyunca sıvı ile beslenme devam eder.
 

Daha sonra ise yavaş yavaş yumuşak besinlere başlanır ve 4. Hafta tamamlandığında neredeyse tüm besinler yenilebilecek hale gelir. Operasyon ardından kilo vermek, fazla kiloların yüzde 70 ini oluşturur.Gastrik Bypass diğer obezite cerrahi yöntemlerine göre daha eski bir ameliyat türüdür. Bu nedenle dünyada günümüze kadar en fazla yapılmış obezite cerrahi yöntemi olarak sayılır. Bir diğer obezite tedavisi ise Mide balonuülkemizde de endoskopistler tarafından güvenle uygulanmaktadır. Morbid Obezite süper obezite anlamına gelir yani tek başına uygulanan diyetler ya da egzersiz programları ile tam olarak kontrol altına alınabilen bir durum değildir. Obezite cerrahisi fiyatları da bu özelliklere göre değişmektedir.
 

Obezite Cerrahisi yöntemleri ikiye ayrılır bunlar;

1-Gastrik Bypass

-Mide-İnce Bağırsak Bypassları

2-Mide Küçültme Ameliyatı
 

-Tüp Mide Ameliyatı (sleeve gastrectomy):Tamamen laparoskopik adı verilen kapalı yöntem ile yapılır. Laparoskopik teknikte karında açılan bir santimden ufak delikler ile bütün bir ameliyat yapılır. Bu ameliyatta özel aletle kullanılır. Midenin istenilen bölümünün kesilmesi ve dikilmesi uygulaması bu işe özel olarak dizayn edilmiş ve yalnızca ameliyat olacak hastanın operasyonunda kullanılarak atılan özel cihazlar ile yapılır. Bu cihazlar mide duvarını keser ve birbirine özel dikişler aracılığı ile yapıştırılır. Detaylı bilgi için Türkiye’nin Cerrahi merkezi sizi ağırlamaktan mutluluk duyacaktır.