"Türbansız veliyi toplantıdan çıkarmadık"

Adana'da bir internet sitesi, baş örtüsü takmadığı gerekçesiyle bir öğrenci velisinin toplantıdan çıkarıldığını ileri sürdü.

06 Ocak 2013 Pazar 17:22 tarihinde eklendi.

 

Valilik, şu ana kadar iddiayı doğrulayan somut hiçbir bilgiye rastlanmadığını belirterek, "Hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün bulunmayan ayrımcı muameleye maruz kaldığını savunan bir veli var ise müracaatını bekliyoruz." dedi. 
 
Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkez Seyhan ilçesi Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda bir velinin türban takmadığı için veli toplantısında, din öğretmeni olan sınıf öğretmeni tarafından "Herkes türbanlı, herkes örtülü, sen niye değilsin" diyerek, sınıftan çıkarılmak istendiği yönündeki iddiaların araştırıldığı bildirildi.
Yapılan araştırmada Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda son bir ay içinde veli toplantısı yapılmadığı, dolayısıyla yapılmayan bir toplantıya katılım iddiasının da doğru olmadığı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi: 
 
"Öğretmenlerin birebir yapmış oldukları veli görüşmelerinde de öğretmenler ve öğrenci velileri arasında 'Herkes türbanlı, herkes örtülü, sen niye değilsin?' şeklinde bir diyalogun yaşanmadığı, okul müdürlüğüne, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine bugüne kadar iddia konusunda intikal eden herhangi bir şikayetin de bulunmadığı, Okulda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin iddia edildiği gibi "sınıf öğretmenliği" sorumluluğunun da bulunmadığı, veli toplantısı da yapmadığı anlaşılmıştır. Sonuç olarak, şu ana kadar yapılan araştırma sonucunda iddiayı doğrulayan somut hiçbir bilgi ve bulgu elde edilememiştir. Şayet iddia edilen ve hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün bulunmayan ayrımcı bir muameleye maruz kaldığını savunan bir veli var ise Valiliğimize müracaat etmesi halinde elde edilecek bilgiler ışığında konu yeniden titizlikle inceletilecektir."

CİHAN