Türel, projelerini haftaya açıklayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya için "Hem yatırımı, hem ekonomiyi hem de sosyal kültürel zenginleşmesini düşüneceğiz" dedi.

01 Mart 2014 Cumartesi 18:31 tarihinde eklendi.
Türel, belediye başkanlığı ile ilgili projelerinin detaylarını önümüzdeki hafta yapacağı bir toplantıyla açıklayacağını söyledi.
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yerel seçimlerdeki 3 iddialı adayı CHP'li Mustafa Akaydın, MHP'li Kemal Çelik ve Ak Partili Menderes Türel'i konuk ettiği, ATSO Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Yerel Yönetimlerden Beklentiler' toplantısında, Akaydın ve Çelik'ten sonra
 
Türel konuştu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ilk iki adayda olduğu gibi Menderes Türel'e de ATSO'nun 2023 Antalya vizyonuna ilişkin başlıkları anlattı.
 
Menderes Türel burada yaptığı konuşmada, Antalya'da 5 yıl önceki başkanlık döneminde 1 milyar liralık yatırım yaptığını, Ak Parti hükümetinin de 13.9 milyar liralık yatırımı olduğunu söyledi. Bu yatırımların doğrudan Antalya ekonomisinin istifadesine sunulduğunu kaydeden Türel, kent için "Hem yatırımı hem ekonomiyi hem de sosyal kültürel zenginleşmesini düşüneceğiz" dedi. 
 
TRAFİK ELEŞTİRİSİ
 
Projelerinin detaylarını önümüzdeki hafta yapacağı bir toplantıyla açıklayacağını belirten Menderes Türel, bundan sonraki belediyeciliğin yeni tanımları arasında vizyon belediyeciliği, geleceğin konuşulduğu belediyecilik olduğunu dile getirdi. Trafik konusuna değinen Türel, "4 dakikalık mesafeye şimdi 45 dakikada ulaşılamıyor. Eğer kavşaklar trafiği sıkıştırıyorsa doldurun, düzleştirin bakalım. Belediyecilik mazeret makamı değildir. Birtakım mazeretler üretilmesi işini iyi, hakkıyla yapamadığının bir göstergesidir" diye konuştu.
 
"Toplu ulaşımda aktarmalı bir model icat edildi ama Antalyalının canına okundu" diyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir toplu ulaşım sistemini kabul etme şansımız yoktur. Aktarmasız toplu ulaşım günlerine Antalya yeniden dönecek. Toplu ulaşımda 40 otobüsle tramvayı karşılaştırmak, '180'e çıkaracağım otobüsleri, vatandaşı taşıyacağım' diye trafiği mahvedersiniz."
 
RAYLI SİSTEM HALKA SORULACAK
 
Değişmiş, gelişmiş, yenilenmiş bir Menderes olarak Antalyalıların yeniden huzurunda olduğunu anlatan Menderes Türel, raylı sistem projesine ilişkin tek tek tüm Antalyalıların fikrinin alınacağı ve istenirse yatırımın yapılacağını açıkladı. Kent merkezinde cazibe merkezleri oluşturulduğu takdirde turistin geleceğini belirten Ak Parti'nin adayı Türel, Antalya kent merkezini cazip hale getirecek projeler hayata geçireceklerini dile getirdi. 
 
ANTALYA TARİH VE KÜLTÜRÜYLE ANKARA'DAN ZENGİN
 
'Antalya Ankara'dan zengin' denildiğinde, Antalya'nın tarihi ve kültürel değerleri açısından gerçekten Ankara'dan zengin olduğunu ifade eden Türel, "Antalya'ya en çok hizmeti hangi aday yapabilir, bu sorunun cevabını doğru bulmak lazım. Eğer bu sorunun cevabını doğru bulmazsak memleketin geleceğine çok kötülük yapmış oluruz. Bu seçimde iktidar da, muhalefet de yerinde kalacak ve projeler yarışmalıdır. İnandırıcılığını kaybedenler, hemen mazeret üreterek veya genel konulara girerek meseleyi sulandıracaklardır. Burada tartışmamız gereken projelerdir. Siyasette fanatizm bizim evdeki çocuk ve torunlarımıza yapılacak en büyük kötülüktür" dedi. 
 
'KONYAALTI SAHİLİNDE CHP'Lİ BELEDİYELER ANLAŞAMADI'
 
Konyaaltı sahilinin sezona yetişemeyeceği yönünde endişelerin aktarıldığı Menderes Türel, sahilin talihsiz bir dönem yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Maalesef iki CHP'li belediye kendi arasında anlaşamamıştır. İkisi de 'bana tahsis edin' diyor ve hala davetime cevap alamadım. İki belediye anlaştığı takdirde, biz tahsisi yarın yapacağız. Mecburen İl Özel İdaresi tarafından oradaki kaçaklarda yıkılarak hizmetin devamlılığı sağlanacak. Seçime daha 28 gün var. Kavga etmeyi bıraksınlar, bu 28 gün içinde tahsisi yaparız."
 
AKAYDIN SORUSUNA 'ZOR' DEDİ
 
Hızlı trenin Antalya, Alanya ve Manavgat'a da geleceğini anlatan Türel, ayrıca çalışanlar konusunda seçilmesi halinde hem memur hem de taşeron işçiler dahil olmak üzere 1 kuruş çalışan alacağı kalmayacağını kaydetti. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın en beğenmediği projesinin ne olduğu sorusuna Türel, "Zor bir soru sormuşlar" diyerek yanıt vermedi. 
 
PHASELİS HASSASİYETİ
 
Phaselis Antik Kenti'ndeki otel projesine ilişkin sorunun da yöneltildiği Menderes Türel, "Phaselis veya Antalya'da, bir tek ağaç keserek yatırım yapacak hiçbir yatırımcı benim yanımda bulunamaz. Belediye resmi kayıtlarında var, 1 milyon ağaç dikmiş çevreci bir belediye başkanıyım. Kemer'de sivil toplumun hassasiyetini görerek, oradaki HES projesini iptal ettirmiş bir milletvekiliyim. Çevre değerleri gözardı edilecek her türlü yatırımın karşısında bizzat yalnız bile kalsam, durur ve gereğini yaparım" diye konuştu.
 
TOPLANTIDAN NOTLAR 
 
ATSO'nun CHP'li Akaydın, Ak Partili Türel ve MHP'li Çelik'i ağırladığı 'Yerel Yönetimlerden Beklentiler' başlıklı toplantıda adaylarla birlikte gelen partililerin alkışları dikkat çekti. İş dünyasının ilgisinin az olduğu toplantıda salona en az partiliyle gelen aday da Akaydın oldu. 
 
Toplantılara ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu ve yaklaşık 65 kişiden oluşan ATSO meclis üyesi katıldı. 
 
ATSO Meclisi'nin ancak yarısının bulunduğu toplantının ilk konuğu Akaydın'ı dinlemeye gelen belediye personeli ve partililer, salonun arka kısmında oturdu. MHP'nin adayı Kemal Çelik ve toplantının son konuğu Ak Parti'nin adayı Menderes Türel ile birlikte de çok sayıda kendi partili taraftarları salona geldi. Üç adayın da konuşması sırasında partili gruplar, sık sık alkışlarla adaylarını destekledi.

DHA