Türel'e göre oy farkı 23 bin 431

Türel'in gazetecilere gösterdiği birleştirme tutanağına göre, Ak Parti 476 bin 117, CHP ise 452 bin 686 oy almış durumda. MHP'nin oyu ise 317 bin 786 olarak görülüyor.

Türele göre oy farkı 23 bin 431
01 Nisan 2014 Salı 15:35 tarihinde eklendi.
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ak Parti adayı Menderes Türel, İl Seçim Kurulu'ndan aldığı birleştirme tutanağı sonuçlarına göre CHP ile farkın 23 bin 431 olduğunu söyledi.
 
Antalya'da büyükşehir belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Ak Parti, bazı tutanaklara ilişkin İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ak Parti adayı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ve bazı partililer, birleştirme tutanaklarını almak için Antalya Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na geldi.Adliye önünde basına açıklama yapan Menderes Türel, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na mühürlü, imzalı resmi birleştirme tutanaklarını almak için geldiklerini, aldıkları sonuçların itiraz ve değerlendirme süreci olacağını, ancak yapılan itirazların en fazla 50-60 oy değiştireceğini söyledi.
 
Türel'in gazetecilere gösterdiği birleştirme tutanağına göre, Ak Parti 476 bin 117, CHP ise 452 bin 686 oy almış durumda. MHP'nin oyu ise 317 bin 786 olarak görülüyor.
 
23 bin 431 farkla önde olduklarını belirten Menderes Türel, şunları söyledi:
 
“Neticeyi hiçbir şekilde değiştirmeyecek itirazlardır. Antalya'ya artık Menderes Türel'in büyükşehir belediye başkanlığı hayırlı uğurlu olsun diyebiliriz bir kez daha. Biz de tabi bazı yerlerde itirazlar yapacağız. Çünkü kulağımıza gelen bazı duyumlar var. Oylarımızın eksilme değil daha da artacağına inanıyorum. Böyle olduğu görülecek itirazlar neticesinde. Bu hukuki bir süreç, itirazlar yapılacak, bunların değerlendirilmesi, beklenilmesi gereken süreç var. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra da mazbatamızı alarak resmi bir şekilde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine zannediyorum önümüzdeki hafta başlayacağız. Geçersiz oy ve oy kaymaları, yanlış sayımlarla ilgili de itirazlarımız var. Geçersiz oyların önemli bölümü maalesef muhtar pusulalarının belediye başkanlığı seçimi zarfının içine konulmasından kaynaklanıyor. Orada esasen bizim aleyhimize bir sonuç olduğunu düşünüyoruz ve bunlarla ilgili genel bir itiraz hakkımızı kullanacağız."
CHP'nin il genelinde büyükşehir belediye başkanlığı oylarının yeniden sayılmasına yönelik itirazı da sorulan Menderes Türel, “Biz de tüm ilçelerde itiraz hakkımızı kullanacağız. Bizim itirazlarımız neticesinde oylarımız daha da artacaktır. İl Seçim Kurulu başkanımız birleştirme tutanağındaki imzalı mühürlü sonuçları sanırım paylaştı. Buna göre Ak Parti'nin oyları 476 bin 117, CHP'nin oyları 452 bin 686. Fark 23 bin 431. Ak Parti oyların yüzde 36'sını, CHP yüzde 34'ünü alıyor. Antalya'ya hayırlı olsun" dedi.
 
BELEDİYEDE EVRAKLAR ÇALINIYOR SUÇLAMASI
 
Menderes Türel, edindikleri bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bazı bürokratların şu an çok ciddi şekilde evrak çaldıklarını duyduklarını söyledi. Bazı hukuksuz, yasal olmayan ödemelere ait evrakların yok edildiğini duyduklarını belirten Türel, şunları söyledi:
 
“Resmi olarak göreve başladığımızda bu konuların üstüne gideceğiz. Özellikle bu konuda bürokrat arkadaşlarımızı CHP'nin kendi ayıplarını örtmeye yönelik girişimlerine alet olmaması yönünde uyarıyorum. Zaten CHP'nin bu itiraz süresini uzatarak hukuki süreci kullanmaya yönelik gayretlerinin arkasında büyükşehir belediyesinde kendi ayıplı evraklarını örtme gayreti yatmaktadır."
 
GENEL MERKEZİN İTİRAZI REDDEDİLDİ
 
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise Antalya'da 54 bin olan geçersiz oylara ilişkin açıklamasında, büyük çoğunluğun muhtarlık pusulasının belediye başkanlığı zarfının içine atılmasından kaynaklı geçersiz oylar olduğunu belirtti. Köse, “Bununla ilgili genel merkezimizin YSK'ya itirazı oldu, bu oyların geçerli sayılması için. Bizim aleyhimize tezahür eden bir durumdur. Ancak aldığımız bilgilere göre YSK genel merkezimizin yaptığı bu itirazı reddetti. Yani burada CHP'nin herhangi bir itirazı sözkonusu değil. Böyle olsaydı zaten o geçersiz oyların çoğunluğu Ak Parti'ye yazılacaktı ve belki de bugün kaybettiğimiz bazı ilçeleri de kazanabilecektik. Dolayısıyla geçersiz oylar geçerli kılınabilse, bizim oylarımız daha da artacaktır" diye konuştu.