Turgut Özal, Konya’da anılacak

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 20. yılında anma etkinlikleri bu yıl Konya’da gerçekleştirecek.

Turgut Özal, Konyada anılacak
03 Nisan 2013 Çarşamba 09:58 tarihinde eklendi, 1.277 kez okundu.

 

Merhum eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 20. yıldönümünde Konya’da düzenlenecek panel, mevlüt ve çeşitli etkinliklerle anılacak.
 
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, aralarında eski bakanlardan Mehmet Keçeciler’in de olduğu heyetle birlikte Cihan Haber Ajansı Konya Bölge Temsilcisi Şirin Kabakçı’yı ziyaret etti. Dernek olarak her yıl düzenlenen Turgut Özal’ı anma etkinliklerinin 7.’sini bu yıl Konya’da organize etme kararı aldıklarını anlatan Demirel, 20 Nisan’da Mevlana Üniversitesi spor salonunda Turgut Özal Sempozyumu gerçekleştirileceğini açıkladı. Sempozyuma Turgut Özal’ın çalışma arkadaşları ile birlikte yakınlarının katılacağını söyleyen Demirel, “20 Nisan’da saat 17.00’de Turgut Özal’ın yakın arkadaşlarının katılacağı panelde Turgut Özal’ın hatıraları ve anıları dile getirilecek. Panelimizin yeni nesillerin Turgut Özal’ı daha iyi tanıması ve vatandaşların bilgisini tazeleme açısından da faydalı olacağı kanaatindeyiz.” dedi.
 
Dernek Başkanı Demirel, panelin ardından 21 Nisan’da saat 12.00’de Hacıveyiszade Camii’nde merhum Turgut Özal için mevlit okutulacağını belirtti. Bütün Konyalıları mevlite davet eden Demirel, “Geçtiğimiz yıl Erzurum’da düzenlediğimiz mevlüde yaklaşık 30 bin vatandaşımız katılmıştı. Konya’da bu sayının 50 bini bulmasını umut ediyoruz. Umarız Konya’da halkımızın büyük sevgisine mazhar olmuş olan rahmetli Özal’ın mevlidi de büyük bir kitle tarafından takip edilecek ve dua edilecektir” dedi.

CİHAN