Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümü bir mesaj yayımladı.

Turgut Özalın ölüm yıl dönümü
17 Nisan 2013 Çarşamba 10:42 tarihinde eklendi, 1.389 kez okundu.

 

Erdoğan, mesajında " Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir" ifadelerine yer verdi. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle; "Değerli devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal bürokrat, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, değerli hizmetlerde bulunmuş,örnek kişiliğiyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir. Milletimizin gönlünde mutena ve müstesna bir yer edinen Özal, inanıyorum ki, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir. Bu düşüncelerle, vefatının 20. yıldönümünde 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor, bu kapsamda düzenlenecek anma etkinliklerine başarılar diliyorum."
 
 
CUMHURBAŞKANI GÜL : TÜRK SİYASİ HAYATINA DAMGASINI VURAN ÖZAL, MİLLETİN ENGİN SEVGİSİNE MAZHAR OLMUŞTUR" 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında "Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur" ifadelerine yer verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Turgut Özal'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ebediyete intikalinin 20. yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur. Dünyanın gittiği istikameti çok iyi gören Turgut Özal, Türkiye’nin bu istikamet doğrultusunda gerçekleştirdiği değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin dışa açılması ve ülkemizin kalkınması sürecinde büyük hamlelere imza atmıştır. Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Aziz milletimiz Turgut Özal’ı unutmayacak, daima hayırla yad edecektir.
 
Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."