Turhal'a şehit ateşi düştü

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Emrah Çeçen'in, Tokat'ın Turhal İlçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Turhala şehit ateşi düştü
25 Ekim 2016 Salı 16:20 tarihinde eklendi.
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Yeniyazı Köyü yakınlarında, teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu bir çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Emrah Çeçen şehit düştü. Emrah Çeçen'in şehit düştüğü haberi, memleketi Turhal ilçesinde Müftü Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilik yapan babası Metin Çeçen ile bir süreliğine kayınpederinin evine gelen şehit eşi Rukiye Çeçen'e yetkililerce verildi. 
 
Acı haber üzerine Çeçen ailesi gözyaşlarına boğuldu. Baba Metin Çeçen fenalık geçirince, 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Üç çocuğundan birini kaybeden anne İpek Çeçen'in ise İstanbul'da kızı Kübra Çeçen'in yanında olduğu öğrenildi. Acı haber sonrası Çeçen ailesinin yakınları ve tanıdıkları baba ocağına akın etti. 
 
Üç katlı apartmanın en üst katında oturan baba Metin Çeçen'in yaşadığı apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Turhal Kaymakamı Serhat Öcal, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler acılı ailenin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı diledi. 
 
Şehidin amcası Mehmet Çeçen acı haber sonrası büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Vatan sağolsun. Milletimizin başı sağolsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kanımızın son damlasına kadar o çapulcularla mücadele edeceğiz. Ben de bir şehit amcası olarak gurur duyuyorum" dedi.
 
KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ
 
Bu arada şehit Emrah Çeçen'in daha önce görev yaptığı Diyarbakır'da yine kendisi gibi Jandarma Uzman Çavuş olan kardeşi Burak Çeçen ile birlikte terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettikleri öğrenildi. Amca Mehmet Çeçen, "İki kardeş doğuda aynı yerde görev yaptılar. Biri şehit oldu, biri yanımızda" diye konuştu. 
 
Yiğit Ferman adında 1.5 yaşında oğlu bulunan şehit Uzman Çavuş Emrah Çeçen'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatında Suriye’nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta şehit olan 3 askerden piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Halil Gedik ile birlikte görev yaptığı ve arkadaşının memleketi Turhal'daki şehit cenazesine katıldığı öğrenildi. Şehit Emrah Çeçen'in cenazesinin yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.