Turhan Çömez yıllar sonra görüntülendi

2008 yılında Türkiye'den firar eden Turhan Çömez Londra'da bir konferansa katıldı.

Turhan Çömez yıllar sonra görüntülendi
30 Kasım 2013 Cumartesi 13:05 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.
Ergenekon’un firari sanığı ve Eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, Londra’da İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen yazar Şükrü Server Aya’nın konuştuğu konferansa katılan Turan Çömez, "Londra’da bir hastanede çalışmaya başladığını" söyledi.

Medya’ya röportaj vermediğini ve bu durumu sürdüreceğini söyleyen Turan Çömez 'Ancak bundan sonra Londra’da tertip edilen sosyal etkinliklere katılacağını’ belirtti. Yaklaşık 5 yıldan beri Londra’da yaşayan Eski Balıkesir Milletvekili Çömez geçtiğimiz yıl İngiltere’de doktorluk yapma hakkını kazanarak bir hastanede göreve başlamıştı. 
 
29 kasım akşamı Londra Queen Mary Üniversitesinde yazar Şükrü Server Aya’nın verdiği 'Twisted Law versus Documented History' adlı konferansa gelen Dr. Turan Çömez ilgiyle izlediği konuşmadan sonra Şükrü Server Aya’ya yazılı olarak bir soru yolladı.

Yazılı mesajında, Milletvekilliği döneminde Ermenistan’a giderek orada halka anlatılanları ve ileriye dönük planları kendisininde gördüğünü belirten Çömez, Türkiye’de yönetimin bu denli önemli bir konuda nasıl olupta tepkisiz kaldığını’ sordu. Turan Çömez’in sorusunu konuşmacı Şükrü Server Aya ‘Bu sorunun cevabını bir TBMM üyesi olarak siz benden daha iyi bilirsiniz. Ben yazdıklarım ve yaptığım çalışmalar için bırakın desteklenmeyi bir teşekkür bile alamıyorum’ biçiminde cavapladı. Türkiye Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğun dan hiç bir temsilcinin katılmadığı ‘Ermeni soykırımı iddialarına karşı yapılan konferans’ bitiminde Eski Milletvekili Dr. Turan Çömez, yazar Şükrü Server Aya’nın imzaladığı bazı kitaplarını satın aldı.

DHA