Turist rehberiydi, karides evi açtı

Antalya'da rehberlik yapan Timur Eker, Karides Evi adlı firma kurup ticaretine başladı.

Turist rehberiydi, karides evi açtı
29 Nisan 2013 Pazartesi 11:37 tarihinde eklendi, 1.252 kez okundu.

Yaklaşık 30 yıldır akvaryum hobisi bulunan turist rehberi Timur Eker, Almanya'dan yıllar önce 12 çeşit karides ile 8 çeşit kerevit getirdi.

 
Karideslerin sayıları iki yılda 60 bine yükselince, Karides Evi adlı firma kurup ticaretine başlayan Eker, yılda 80 bine yakın karides ve kerevit satışı yaparak Türkiye'nin de bu alandaki tek ve en büyük firması oldu. Dünyada ise alanında ikinci en büyük olan firmada, 24 çeşit karides ile 5 tür de kerevit bulunuyor. Rengarenk minik karides ve kerevitlerin çok hızlı üremesi nedeniyle geçen yıllarda 60 bin olan sayı, üremenin sürmesiyle 500 binlere kadar yükseldi.
 
Timur Eker, "Talep o kadar arttı ki yetişemiyoruz. Normalde temmuz- ağustos döneminde 1 ay ara verip üremelerini sağlamamız gerekirken, biz yoğun talep nedeniyle nisan ayında erken üremeye aldık ve satışları da durdurmak zorunda kaldık. Siparişleri sıraya koyuyoruz. Eylül ayında piyasayı açacağız" dedi.
 
Timur Eker, her biri 3 bin 500 litrelik 30 havuzun tam kapasite çalıştığını kaydetti.
 
NİŞANLIYA KARİDES
 
Türkiye'de karides merakının ciddi oranda yaygınlaştığını da anlatan Timur Eker, "Örneğin Kahramanmaraş'a bir koli gönderiyorum. İzmir'de bir öğretmen, Kahramanmaraş'taki nişanlısının doğum günü hediyesi olarak karides gönderiyor. İnsanlarımız artık birbirine karides hediye eder duruma geldi" diye konuştu.

DHA