Turistler en çok etiketsiz ürün satılmasından rahatsız

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD), 2 bin turist üzerinde yaptırdığı ankette; şikayet konularının başında etiketsiz ürün satımı yer aldı.

Turistler en çok etiketsiz ürün satılmasından rahatsız
24 Kasım 2014 Pazartesi 17:53 tarihinde eklendi.

 Turistlerin ikinci sırada şikayetçi olduğu konu ise fahiş fiyattan mal satımı. Ayrıca turistlerin rahatsızlıklarını şikayet edilecekleri bir merci bulamamaları da ankette öne çıkan konular arasında.

SEBD Başkanı Mehmet Ergen, Side'de her yıl müşteri memnuniyetine yönelik anket çalışması yaptıklarını, yeni sezona çıkan anket sonuçlarına göre çalışma yaptıklarını söyledi. Turistlerin yüzde 70 oranında etiketsiz ürün satımı ve aldıkları ürünü pahalı bulduklarında esnafın ürününü geri almadığında şikayet edecek bir merci olmaması olduğunu belirten Ergen, üçüncü sırada ise yoldan geçerken çığırtkanlık yaparak dükkan içine çekme olduğunu kaydetti.

Bu üç konunun 2015 sezonu öncesi çözülmesinin aciliyet arz ettiğini belirten Ergen, artık bölgede sektör temsilcileri olmak üzere etiketsiz ürün satımına son verilmesi gerektiğini ifade etti. Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistlerin etiketsiz ürün almayı sevmediğini, alışveriş yaparken cüzdanındaki para durumu ve etiket üzerinde yazan rakamla değerlendirme yaptıktan sonra alışveriş yaptığını anlatan Ergen, şunları söyledi: "Bölgemizde kesinlikle etiketsiz ürün satımına geçit verilmemeli. Etiketli ürün satımı esnaf ile turist arasında güven bağı oluşturur. Daha fazla ürün satmasına vesile olur. Turist güven içinde, net fiyatta alış veriş yapmak istiyor. Bunun yolu da etiketli ürün satmadan geçiyor. Etiketsiz ürün satımı, esnafın kendi bildiği dalı kesmesi demek. Diğer önemli bir konuda fahiş fiyattan ürün satımı. Turizmi bitiren ana sorun bu. Fahiş fiyattan ürün satımı Türk turizmine zarar veriyor. Turistler, pazardan aldıkları ürünü otele götürdüklerinde, aynı ürün üzerinde arkadaşıyla karşılaştırma yapıyor. Aynı ürün 20 Euro olupta 50 Euro'ya satılmışsa itiraz ediyor. Etmeside en doğal hakkı. Turistlerin önemli çoğunluğu etiketsiz ürün satımından rahatsız." 


CİHAN