Turistler şaştı kaldı

Kuşadası'nda, 220 polisin katıldığı ve 'Huzur uygulaması' adı verilen çalışmada, onlarca araç arandı, yüzlerce kişi kimlik kontrolünden geçirildi.

Turistler şaştı kaldı
17 Ağustos 2013 Cumartesi 15:16 tarihinde eklendi.
Kuşadası'nda, 220 polisin katıldığı ve 'Huzur uygulaması' adı verilen çalışmada, onlarca araç arandı, yüzlerce kişi kimlik kontrolünden geçirildi. Birçok işyerinin de denetlendiği çalışmaları, ilçede bulunan yabancı turistler şaşkınlıkla izledi.
 
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 220 polis, dün ilçe merkezi, Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki 21 noktada eş zamanlı 'Huzur uygulaması' adı verilen bir çalışma yaptı. Saat 21.00'da başlayan çalışma kapsamında, 549 araç arandı, bin 422 kişi ise kimlik kontrolünden geçirildi. Yabancı tatilcilerin şaşkınlık içinde izlediği çalışmalar çerçevesinde polis ekipleri, 53 işyerinde inceleme yaptı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan yedi kişi yakalandı.
 
Polisin güler yüzlü davrandığını dile getiren Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal, "Amacımız insanları korkutmak değil. İlçemizde huzuru sağlamak istiyoruz. Bu çalışmalarda aranan kişiler yakalanıyor ve suç işleme düşüncesi olanlar engelleniyor. Kuşadası'na gelen herkesin kendini huzur ve güvende hissetmesini istiyoruz. Ayrıca Kuşadası'na gelmek isteyenlere de 'Burası suç işlenecek bir yer değildir' mesajı veriyoruz. Bu uygulamalar zaman zaman devam edecek" dedi

DHA