Turistlere tarihi yaşatıyorlar

Antalya'nın Demre İlçesi'nde bulunan Myra Antik Kenti'ne gelen turistler, gladyatörlerle fotoğraf çektirerek tarihte yolculuk yapıyor.

Turistlere tarihi yaşatıyorlar
13 Eylül 2014 Cumartesi 11:36 tarihinde eklendi.
Demre'deki Myra Antik Kenti'ni ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler için farklı bir uygulama yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinle gladyatör kıyafeti giymiş iki kişi, turistlerle hatıra fotoğrafı çektiriyor. 30 yaşındaki Tolga Mehmet Uğurlu ile 19 yaşındaki Recep Kavcar, giydikleri gladyatör kıyafetleriyle turistlerle fotoğraf çektirirken, onlara Roma döneminde Myra Antik Kenti'nde yapılan gladyatör güreşlerinin tarihçesi hakkında da bilgi veriyor. İsteyen turistler kendileri de dönemin kıyafetlerinden giyerek hatıra fotoğrafı çektirip tarihe yolculuk yapıyor. Fotoğraflar belli bir ücret karşılığında turistlere satılıyor.
 
'TARİHE YOLCULUK YAPTIRIYORUZ'
 
Daha önce Rusya'da çalıştığını ve iyi derecede Rusça bildiğini söyleyen Tolga Mehmet Uğurlu, "Burada yaptığımız işle, geçmişi bugüne taşıyoruz. Turistlere, giysilerimizle tarihe bir yolculuk yaptırıyoruz. Gün boyu burada çalışıyoruz. Büyük ilgi görüyoruz" dedi.
 
'FOTOĞRAFLAR BİRÇOK ÜLKEYE GİDİYOR'
 
Özellikle Rus turistlerin kendileriyle fotoğraf çektirmek istediğini ifade eden Uğurlu, "Burada çektirilen fotoğraflar, Rusya'da, Ukrayna'da ve birçok ülkede birçok evi süslüyor. Yaptığımız işle Myra Antik Kenti'nin ve Türkiye'nin tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu.