Turistlerin kanyon eğlencesi

Antalya Kaş İlçesi'nde, doğa tutkunları için 2 yıl önce keşfedilen Hacıoğlan Kanyonu'na turistler için turlar düzenlenmeye başlandı.

Turistlerin kanyon eğlencesi
23 Mayıs 2013 Perşembe 10:59 tarihinde eklendi.

 

Kaş'a bağlı Hacıoğlan Köyü'nde başlayan ve Dere Köyü'nde biten kanyon, doğa tutkunlarının mücadele ettiği yeni bir alternatif turizm alanı oldu.
 
Doğa tutkunu turistler kanyonda suya atlayış yapıyor, yüzüyor ve yürüyor. İki yıl önce keşfedilen Hacıoğlan Kanyonu, su aşındırması sonucu oluşan karstik bir kanyon. Kanyonun uzunluğu yedi kilometre, derinliği 50- 200 metre arasında değişiyor. Nisan-Haziran aylarında doğa tutkunlarının doğayla dans edebildiği kanyon boyunca 23 doğal havuz ve havuzlardan sonra 24 atlama noktası bulunuyor. Haziran ayı sonlarına doğru kanyonda su çekiliyor.
 
Kaş'tan otobüsle yola çıkan yabancı turist grupları, Hacıoğlan Köyü'ne geliyor. Burada kanyon kıyafetleri giyiliyor ve profesyonel rehberler kanyon hakkında turistlere bilgi veriyor. Kanyondan geçiş takımları takılıyor. Kanyona ulaşmak için çam ormanları içinde 3 kilometre yürünüyor. Kanyona giren gruplar, yedi kilometreyi tam altı saatle geçiyor. 23 doğal havuzun tamamına yakını suya atlayışlarla geçiliyor. Havuzlarda yüzülüyor. Bazı noktalarda değişik atlayış oyunları yapılıyor. İp geçişi pek kullanılmıyor. Altı saatlik doğa içindeki mücadele, Kaş İlçesi'ne bağlı Dere Köyü'nde akşam saatlerinde bitiyor. Hacıoğlan Kanyonu'ndaki doğa ile dansa, doğa ile mücadelesine en çok İngiliz turistler katılıyor.
 
'TATİLİMİN EN GÜZEL GÜNÜ'
 
Kanyonda bir gün geçiren İngiliz Wein Davis, "Çok güzel bir gündü. Mücadele ile dolu bir altı saat geçirdik. Yorulduk. Ama her şey olağanüstü idi. Bence tatilimin en güzel günü idi. Havuzlara atladık. Yorucu bir maratonu başarı ile tamamladık" dedi.
 
İngiliz Nichole Houpy ise kanyonda doğal havuzlara atladıklarını, buz gibi soğuk suya daldıklarını anlattı. Houpy, "Hayatımın en güzel günlerinden birini geçirdim. Yorucu, ama eğlenceli güzel altı saatlik maratonu başarı ile tamamladık" diye konuştu.

DHA