Turizmcilerin iç pazar umudu

ALANYA Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 9 günlük bayram tatilinde ve sonrasına yönelik iç pazarda büyük beklenti içersinde olduklarını belirterek, son gelen bilgilerin de bu artışın göstergesi olduğunu söyledi.

Turizmcilerin iç pazar umudu
26 Haziran 2016 Pazar 12:40 tarihinde eklendi, 3.243 kez okundu.
 
Kötü giden turizm sezonunu iç pazarla telafi etmeye çalışan turizmciler, okulların tatil olması ve 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline kilitlendi. Bayram tatilinin 9 gün açıklanmasının ardından otellere yönelik sorgulamalarda artış yaşandığını söyleyen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Otelleri arayıp bilgi alma hareketliliği yaşanıyor. İnsanlar tatil konusunda ilgili ve alakalı. Elimizde tam bir veri yok ama son dakika satışlarla sayının artacağını biliyoruz ve inanıyoruz. İnsanlar otellerin fiyatlarını, konseptlerini, imkanlarını sorgulamaya başladı. Bu da sevindirici bir haber" dedi.
 
'YURTDIŞINA GİTMEYİN' ÇAĞRISI
 
Tatillerini yurtdışında geçirmeyi planlayanlara seslenen Dahaoğlu, "Temennimiz 9 günlük bayram tatilinde yurtdışına gitmeyi planlayan ve sayıları 6 milyona ulaşan Türk tatilcilerin en azından yarısının yurtiçinde kalarak Türkiye içi otelleri tercih etmesi. Bunu canı gönülden istiyoruz ve bekliyoruz. Sektörün bu anlamda sizlere ihtiyacı var. İç pazar dış pazardaki kaybın ne kadarını telafi eder, bunun yüzdesini vermek imkansız. Ama biz ALTİD ve ALTAV olarak iç pazarda bunun çalışmalarına başlamıştık. Gaziantep'te, Konya'da çalışmalar yaptık. Ankara, Bursa ve Eskişehir'de çalışmalara devam edeceğiz. Bu bölgelerdeki acentelerle sürekli irtibat halindeyiz. Güzel kampanyalar oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Yüzdesini veremesem de belli bir kesimini telafi edeceğimizi ve zararımızın bir kısmını kapatacağımızı umuyoruz" diye konuştu.
 
'BÜYÜK BİR ARTIŞ OLDUĞU SÜREKLİ DİLE GETİRİLİYOR'
 
Bayram sonrasında da hareketliliğin devam edeceğinin sinyallerini aldıklarını vurgulayan Dahaoğlu, şöyle dedi:
 
"Yerli misafirlerimiz Avrupalılara göre biraz daha son dakikacı. Bu anlamda verimli bir hareketlilik olacağına inanıyorum. Ama daha çok 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı tesisler ön plana çıkıyor. 3 yıldız ve altı otellerde maalesef durum biraz daha üzücü. Zaten bölge alanımızda o kadar güzel tesislerimiz var ki bunları ALTİD ve ALTAV olarak çok önem verdiğimiz aktivitelerle taçlandırıyoruz. İç pazarla ilgili büyük tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde büyük artış olduğu da sürekli dile getiriliyor. Bu tabi ki çok olumlu bir haber. Bu sene özellikle oteller kendi pazarlamalarını da kendileri yapıyor. Sosyal medya üzerinden, callcenter üzerinden müşterilerle birebir iletişim kurularak pazarlama sistemi uygulanıyor ve başarılı oluyor. Bunun da katkısıyla çok ciddi bir yoğunluk var."
 
'RUSLARDA DA BİR HEYECAN VAR'
 
Rusya ve Türkiye ilişkilerinde son dönemde yaşanan gelişmelerin iyiye işaret olduğunu da kaydeden Mehmet Dahaoğlu, "Rusların katı tavırları yavaş yavaş yok oluyor ve bunun da etkisiyle Ruslarla ilgili son bir haftadan beri ülkemizde güzel ve olumlu şeyler oluyor. Ruslar Türkiye için çok önemli yere sahip. Apart otelden 5 yıldızlı otele kadar bütün tesisleri ilgilendiriyor. Ruslarda da bir heyecan var. İnşallah bayramdan sonra net bir gelişme yaşanır. Ruslardan doğan bu boşluk kolay kolay dolacak gibi değil. Fakat gelişmeler şu an için iki kanatta da olumlu şeyler olduğunu gösteriyor. Tur operatörlerinin bu olumlu haberlerden sonra charter uçuşlara başlaması bizler için iyi olur" diye konuştu.

DHA