Turizmcilerin umudu ''Antakya Medeniyetler Korosu''

Türk turizminin içinde bulunduğu kriz ve dünyayı saran barış karşıtı eylemler karşı durmak adına Skal Marmara Kulübü yönetimi, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek

Turizmcilerin umudu Antakya Medeniyetler Korosu
23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:53 tarihinde eklendi, 1.951 kez okundu.
Türk turizminin içinde bulunduğu kriz ve dünyayı saran barış karşıtı eylemler karşı durmak adına Skal Marmara Kulübü yönetimi, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek Antakya Medeniyetler Korosu’nun vereceği konser ile “Barışa” haykırıyor. 26 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde turizmciler yılın olayını gerçekleştiriyorlar.
 
 
BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEYECEĞİZ
Skal Marmara Kulübü Başkanı Murat Yumak “Türk turizminin içinde bulunduğu kriz ortamının ana sebebinin terör ve komşu ülkelerle olan ilişkilerden kaynaklandığı biliniyor. Skal Marmara olarak Antakya Medeniyetler Korosu ile hel dilde ‘Barış Şarkıları’ söyleyerek dünyaya Atatürk’ün “Yurtta Barış Cihanda Barış” sözlerini hatırlatıyoruz. Konserde hep birlikte dünyaya şarkılarla barışı haykıracağız” dedi.
 
TURİZMİN TÜM PAYDAŞLARI DAVET EDİLDİ
Murat Yumak etkinliğin amacına ulaşması için tüm turim paydaşlarını davet ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylesine önemli ve Türk turizminin ihtiyacı olan etkinliğe İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İli Müdürlüğü, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğ-TÜRSAB, Turizm Yatırımcıları Birliği-TYD, İstanbul Rehberler Odası-İRO, İstanbul Pdofesyonel Otel Yöneticileri Derneği-POYD, Laleli Otelciler Platformu, Türkiye Skal Dernekleri Federasyonu ile turizmin tüm paydaşları katılmalıdır.
 
 
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER
Bize bu konuda destek veren Mekan Yatakları, Dedeman Bostancı Oteli, The Green Park Bostancı Oteli ve Türkkan Turizm’in gayretleriyle konseri düzenliyoruz. İstanbul CKM’de 650 kişilik konser salonunda İstanbul’dan seçkin konuklara ve barış özlemi içindeki turizmcilere konser verecekler.”
 
AMERİKA’DAN SONRA İSTANBUL’DA BARIŞ ŞARKILARI
Antakya Medeniyetler Korosu’nu oluşturan yaklaşık 40 kişilik ekip İstanbul konseri öncesi Amerika’da Birleşmiş Milletler’in konuğu olarak “Barışa Haykırış” konseri veriyorlar.
 
BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ SERGİLİYORLAR
Skal Marmara Başkanı Murat Yumak, korunun Antakya’da yaşayan profesyonel olmayan kişilerden kurulu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dünyaya barış mesajları vermek üzere kurulan bir korodur. Koroda müslümanlar, ortodosklar, katolikler, ermeniler yer alıyor. Farklı kültürlerin insanları asırlardır birlikte yaşamanın kültürünü şarkılarla birlikte dünyaya haykırıyorlar. Türkiye’nin birlikte yaşama kültürünü sergileyen ve bir çok medeniyetin bir arada yaşadığı dünyadaki ender lokasyonlardan biri Antakya’dır.” 
 
Türkiye Turizm