Türk adaylar seçmenleri sandığa davet ediyor

Avrupa Parlamentosu (AP) ve yerel seçimler için Baden -Württemberg eyaletinde sandık başına gidecek olan 8,5 milyon seçmenden 200 bine yakın Türk seçmen, anketlere göre daha çok Türk adayları tercih edecek.

Türk adaylar seçmenleri sandığa davet ediyor
21 Mayıs 2014 Çarşamba 20:44 tarihinde eklendi.

Birçok parti bu seçimde de Türk adaylara listelerinde yer verirken, bazı adayların alt sıralarda yer bulması eleştirildi.

Bu yıl Stuttgart’ta Yeşiller'in listesinde 22. sırada Mehmet Toker de yer aldı. Telekominikasyon şirketi TOKER Telecom'un sahibi olan Toker, aynı zamanda Stuttgart Belediye Meclisi, Kuzey (Nord) Bölgesi fahri temsilciliği ve SELF İşadamları Derneği'nin başkanlığını da yürütüyor.

Türk seçmenleri sandığa davet eden Toker, aynı zamanda gençlerin partilerin gençlik teşkilatlarında yine şehir meclislerinde gençlik teşkilatlarında görev almalarını tavsiye ediyor. Toker üniversite eğitimini işletme dalında yaptı. Salih Çolak ise seçim yarışında CDU listesinden 49. sırada yer alıyor. Bilişim ve uluslararası ticaret uzmanı Çolak, Stuttgart gibi çok kültürlü bir şehirde bu zenginliğin belediye meclisinde de temsil edilmesi için aday olduğunu açıkladı.

Esslingen bölgesinden FDP listesinden seçime 11. sırada giren Makine Mühendisi Erdal Özdoğan yerel yönetimlerin önemine dikkat çekiyor. Göçmen ya da azınlık toplumların sorunlarının en iyi şekilde yerel mercilerde dile getirileceğini belirten Özdoğan, belediye meclisine girmesi durumunda Esslingen’in daha da gelişmesine ve hayatın daha da kolaylaşmasına imkan veren faaliyetleri gündeme getireceğini belirtti. Anaokullarında çiftdilliliğin de gündeminde olduğunu belirten Özdoğan kendisinin FDP üyesi olmadığını ancak FDP’nin farklı fikir ve görüşlerin dile getirilmesi açısından uygun bir platform sağladığını bu sebeple FDP listesinden seçime girdiğini hatırlattı.

SPD adayı Murat Altuntaş ise Schwaikheim bölgesinden 3. sırada yer alıyor. Teknik işletme mezunu olan Altuntaş hedeflerini şöyle sıralıyor: "Seçilirsem bölgede girişimciliği teşvik alanında çalışmalar yapacağım. Yedi sene boyunca bir eğitim kurumunun idareciliğini yaptım. Bu tecrübelerimle belediyemize katkı sağlamak istiyorum."


CİHAN