''Türk bayrağını indirin''

Libya'nın Bingazi kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde eylem.

Türk bayrağını indirin
05 Nisan 2011 Salı 19:52 tarihinde eklendi, 1.721 kez okundu.

 

Elmuruc Caddesi'ndeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde toplanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya lideri Kaddafi'nin yanında yer aldığını öne süren bir grup, Türkiye'den hiçbir yardım talep etmediklerini belirterek, konsolosluktaki Türk bayrağının indirilmesini istedi.
 
Başkonsolos Ali Davutoğlu'nun, konuyu Dışişleri Bakanlığına bildirmesinin ardından muhaliflerce kurulan geçici konsey yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonra bir grup konsey üyesi konsolosluk önüne geldi.
 
Konsolosluk önünde uçaksavar bataryası yüklü araç ile güvenlik önlemi alan bazı muhalifler, kalabalığı sağduyulu olmaya çağırdı.
 
Sloganlar atan kalabalık eylemlerine devam ederken, konsolosluk içerisinde de hareketli dakikalar yaşanıyor. Konsolosluk çevresindeki güvenlik kameralarından gelişmeleri dakika dakika takip eden özel harekat polisleri, olası bir saldırıya karşı alarmda bekliyor.
 
Konsoloslukta, Başkonsolos Davutoğlu ile 10 başkonsolosluk çalışanı, 5 Türk Kızılayı çalışanı, 3 UMKE görevlisi, 10 özel harekat polisi ve 8 basın mensubu olmak üzere 36 kişi bulunuyor.
 
Başkonsolos Davutoğlu, eylemin devam ettiğini ancak gösterici sayısında azalma gözlemlediğini belirterek, "Kalabalık grup, bayrak indirilmeyinceye kadar eylemin devam edeceğini söylüyor. Biz de bayrağımızı indirmeyeceğimizi belirttik. Biz bayrağımızı indirmeyiz, onlar da bayrağı indirme cesaretinde bulunamaz. Konsolosluk içinde güvenlik açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Eylemciler de bunu farkında. Bekleyişimiz sürüyor" dedi.