"Türk bayrağının adı değiştirilsin"

Katıldığı bir televizyon programında konuşan gazeteci Hilal Kaplan Nevruz'da Türk bayrağının neden olmadığını açıklarken çok tartışılacak bir teklifte bulundu.

Türk bayrağının adı değiştirilsin
29 Mart 2013 Cuma 11:29 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

A Haber'de yayınlanan Her Yöne 80 dk programında Nevruz'da "Türk bayrağıneden yoktu" tartışması ele alındı.

 
Nevruz'un hiçbir zaman Milli Bayram olarak kutlanmadığını belirten Hilal Kaplan Diyarbakır'da Türk Bayrağı açılmaması tartışmalarına değinerek, "Herkesin cebinde zaten Türk Bayrağı var artık bu Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir" diyerek çok tartışılacak bir açıklamanın altına imza attı.
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Bursa'da gerçekleştirdiği miting ve konuşmasını da sert bir dille eleştiren Hilal Kaplan Moderatörün çıkışıyla ilginç anlar yaşandı.
 
BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ
 
Hilal Kaplan, "Birincisi vur de vuralım öl de ölelim" diyen bir kitle var Devlet Bahçeli de bunun da zamanı gelecek dedi. Bunu şehitler gelirken yapmayanlar şimdi PKK'nın silah bırakması sürecinde böyle şeylerin söylenmesini samimiyetsiz olarak değerlendiriyorum. Devlet Bahçeli, 'Bursa Türk milletinin yanında Türklüğün tarafında ve vahtetin yolundadır' diyor. Başka birisi de Hakkari'de birisi Kürtler için bunu söylese ne olur. Asıl bölücü burada kimdir? dedi.
 
"BAHÇELİ TELEFON HATTIMIZDA' ŞAKASI KAPLAN'I ŞOKE ETTİ
 
Zeynep Bayramoğlu'nun Hilal Kaplan'ın bu sert sözlerinden sonra Devlet Bahçeli şuan Telefon hattımızda demesi üzerine Hilal Kaplan büyük bir şok yaşadı.
 
Bayramoğlu'nun yok bu şakaydı demesi üzerine Kaplan, "Gerçekten şaşırdım çünkü Devlet Bahçeli böyle bir şey yapmaz. Tam bir devlet adamıdır. Ama ayrıca sevindim de keşke arayıp bize Bursa'daki konuşma ile ilgili açıklama yapsa" diyerek durumu idare etti.