Türk büfesine molotoflu saldırı

Almanya'nın Hückelhoven kentine bağlı Ratheim'da, Türk'e ait büfeye molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Türk büfesine molotoflu saldırı
08 Mayıs 2013 Çarşamba 11:22 tarihinde eklendi.

 

Saldırıda çıkan yangının hemen söndürülmesi olası bir faciayı önlerken, 22 yaşındaki Alman saldırgan yakalanarak göz altına alındı.
 
ALMANYA'nın Hückelhoven kentine bağlı Ratheim köyünde iki oğluyla birlikte büfe işleten Sevim Erekinci'nin (42) işyeri molotof kokteylli saldırıya uğradı. Pazartesi akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda büfe vitrinin dış camı kırılırken, çıkan yangının hemen söndürülmesiyle facianın eşiğinden dönüldü. Sevim Erkinci'nin büyük oğlu Sercan'ın (20) takip ederek bir evde sıkıştırdığı 22 yaşındaki Alman saldırgan bölgeye gelen polis tarafından kıskıvrak yakalandı.
 
TÜM BİNA YANABİLİRDİ
 
Olay sırasında büyük oğlu Sercan ile dükkanda olduğunu belirten Sevim Erekinci,yaşadıklarını şöyle anlattı: Televizyon seyrediyorduk. Müşteri yoktu. 
 
Bir anda patlama duyduk. Deprem oluyor sandım. Molotof kokteyli atılmış. Titremeye başladım. Korktum. Hemen su bulup çıkan yangını söndürdük. Ucuz atlattık. Gece olsa evde yanabilirdi. Binada bizimle birlikte 7 aile yaşıyor. Tüm bina yanabilirdi. Daha önce iki defa soygun yaşamıştık. Böyle bir şey ilk defa oluyor. Tek tesellimiz saldırganın yakalanması. Oğlum Sercan hemen peşinden gitti. Bir eve girmiş. Polisler gelene kadar oğlum orada bekledi. Sonra da polisler göz altına aldı.”
 
AĞABEYİM PEŞİNDEN KOŞTU
 
Olay sırasında kısa bir süreliğine dükkan dışında olduğunu belirten Berat Erekinci ise, “Çocuk kaçtı. Ağabeyim peşinden koştu. Yakalamayı başardı. Ne olacağını bilmiyoruz. Saldırgan çocuğun tipi naziye benziyordu. Belki alışverişe gelip giden birisiydi. Ama tanımıyorum. Kimseyle sorunumuz yoktu” dedi. Polis gözaltına alınan gencin soruşturmasının sürdürüldüğünü açıkladı.

DHA