Türk derneklerinden Avrupa Konseyi'ne çağrı

Fransa'da faaliyet gösteren Türk dernekleri, yayımladıkları deklarasyonla PKK terörünü kınayarak, Avrupa Konseyi'ne de bu konuda tavır alması yönünde çağrıda bulundu.

Türk derneklerinden Avrupa Konseyine çağrı
01 Ekim 2012 Pazartesi 21:14 tarihinde eklendi.

 

Türk derneklerinin temsilcileri, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan COJEP International Başkan Yardımcısı Tuncay Çakmak, artarak devam eden kanlı terör eylemlerinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. 
     
Saldırıların asıl amacının Türkiye'de gerçekleşen demokratikleşme çabalarını engellemek olduğunu ifade eden Çakmak, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükleri geliştirme anlamında çok önemli reformlara imza attığını belirterek, şöyle devam etti: 
     
''Avrupa Birliği, ABD, Birleşmiş Milletler ve NATO gibi ülke ve uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK, demokratikleşmenin ve sorunların aşılmasına engel olmayı kendine misyon seçmiştir. Çok açık bir şekilde görülmektedir ki bu örgütün temel amacı kan akıtmak ve Güneydoğu-nun güvenliksiz bir bölge olarak kalmasını sağlamaktır. Sivilleri hedef alan kanlı eylemlerin ve kaçırma olaylarının artması bunun en iyi delilleridir.'' 
     
PKK terör örgütünün eylemlerini en sert şekilde kınamaları için uluslararası kuruluşlara ve özellikle Avrupa Konseyi-ne çağrıda bulunan Çakmak, ''Avrupa Konseyi'nin bu süreçlerde oynadığı yapıcı rolü önemsediğimizi hatırlatarak, gelecek olan yeni çalışma döneminde Genel Sekreter'in ve Parlamenterler Meclisi'nin PKK terörünü kınayan bildiriler yayınlanmasını beklemekteyiz'' dedi. 
     
Cojep İnternational, Le Dialogue Derneği, Fransa Türk Federasyonu, Milli Görüş Doğu Bölgesi, DİTİB Strasbourg, Türk Kültür Merkezi, ESER Derneği, UNEFT, Justice Paix Liberte, ortak bildiriye imza atan dernek ve STK'lar arasında yer aldı.