Türk doktorlar eğitim için Almanya’da

Dr. Yılmaz burada Alman meslektaşı tanınmış Dr. Mahdi Rezai ve Dr. Bahadır Güllüoğlu ile birlikte Türkiye'de Türk meme bilimleri akademisi SENATURK'ü kurarak eğitimlere başladı.

09 Şubat 2014 Pazar 20:15 tarihinde eklendi, 1.358 kez okundu.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bulunan bir araştırma merkezinde bir araya gelen 28 Türk doktor, 16 Şubat'a kadar meme hastalıkları üzerine eğitime katılacak. 2009 yılında Düsseldorf merkezli Avrupa Meme Bilimleri Akademisi'ne (EAoS-European Academy of Senology) öğretim üyesi olarak atanan Dr. Cem Yılmaz aynı zamanda burada Türkiye'yi temsil ediyor. Dr. Yılmaz burada Türkiye için bir eğitim ve kanser merkezi kurmak için akreditasyon projesini geliştirmekle görevlendirilmiş. Bu ise SENA Projesi adıyla Türkiye'de uygulamaya konuldu.

Dr. Yılmaz burada Alman meslektaşı tanınmış Dr. Mahdi Rezai ve Dr. Bahadır Güllüoğlu ile birlikte Türkiye'de Türk meme bilimleri akademisi SENATURK'ü kurarak eğitimlere başladı. Yılmaz buradaki faaliyetlerini şu şekilde anlatıyor: “SENA Projesi başladığı günden beri, Türkiye'nin ilk ‘meme hemşirelerini’ eğittik, ardından Türkiye'nin ilk meme kanseri takip yazılımını yazdık.

Ayrıca Türkiye'nin ilk uluslararası standartlarda meme merkezlerini kurmaya başladık ve şimdi de en önemlisi EAoS'nin destekleriyle Türkiye'nin ilk senologlarını eğitmek üzere 6 aylık bir eğitim programını başlatmak üzere Düsseldorf'ta olacağız.


CİHAN