Türk dünyası şairleri Türkçe Parkı'nda

Karaman Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nce organize edilen İpek Yolu Şairler Buluşması, Türk dünyasının daimi kültür başkenti Karaman’da yapıldı.

Türk dünyası şairleri Türkçe Parkında
29 Haziran 2013 Cumartesi 11:17 tarihinde eklendi.

5 ülkeden gelen ve her biri kendi ülkesinde önemli bir değere sahip olan şairler, Türkçe Parkı’ndaki Kül Tigin Anıtı’nın gölgesinde, Karamanlı vatandaşlara kendi yazdıkları şiirleri okudu. Türksoy’un 20. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle tertip edilen İpek Yolu Şairler Buluşması’na; Azerbaycan’dan Alemdar Cabbarlı, Kazakistan’dan Almagül Baurcan, Kırgızistan’dan Manap Aliyev, Özbekistan’dan Muhtaram Ulugova, Altay’dan Aleksey Tadıkin, Başkurdistan’dan Tamara İskenderiye, Moldova’dan Lübov Çimpoeş, Hakas’dan Yekatarina Martkaçakova, Saha Yakut’tan Rüstem Kajenkin ile Arçı Vola, Tataristan’dan Gülnur Kurbanova, Tıva’dan Eduard Mijit Kabardin, Balkar’dan Yuruslan Bolatov, Kırım’dan Seyran Süleyman, Kosova’dan Canan Özer ve Makedonya’dan Mehmet Arif katıldı.

Program öncesi konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek, “Buraya gelen her şair kendi ülkesinde önemli bir değere ve ilgiye sahiptir. Hepsi kendi alanında doktor ve profesördür. Bu programın Karaman’da tertip edilmesi bir tesadüf değildir. Karaman; şairlerin, manevi büyüklerimizin, Türkçe’nin ve Türk dünyasının başkentidir. Karaman sokaklarında Yunus Emre’nin, Hz Mevlâna’nın, Karacaoğlan’ın ruhları dolaşır. Hepsi bu toprakların ulularıdır. Şu anda sizleri dinlemeye gelen Karamanlı hemşehrilerim de kendi lehçenizde söyleyeceğiniz şiirlere yabancı kalmayacaktır. Çünkü onlar şiirin insanlarıdır.” dedi.


CİHAN