Türk Eğitim-Sen'den "tabutlu eylem"

Türk Eğitim-Sen üyeleri, öğretmen ve akademisyen maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığına maket tabut bıraktı.

Türk Eğitim-Senden tabutlu eylem
28 Aralık 2011 Çarşamba 15:44 tarihinde eklendi.

Türk Eğitim-Sen üyeleri, öğretmen ve akademisyen maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığına maket tabut bıraktı.
    
Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ücret adaletini tam olarak sağlamadığı iddiasıyla Maliye Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi.
    
Bakanlık önünde bir araya gelen grup, pankartlar açarak sloganlar attı.
    
Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Veli Keskin, öğretmen ve akademisyen maaşlarının kamudaki en düşük ücretler arasında yer aldığını ileri sürdü.
    
"Bu vefasızlığı, gelecek nesilleri yetiştiren ve bu ülkenin kilometre taşı olan eğitimciler asla unutmayacaktır" diyen Keskin, öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında iyileştirme yapılmamasının bu meslek grubunu görmezden gelmek anlamına geldiğini söyledi.
    
Özlük hakları düzenlenmeyen öğretmen ve akademisyenlerin mağdur olduğunu savunan Keskin, şöyle devam etti:
    
"Bu ülkenin kalkınmasından pay alamayan, bugüne kadar maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmayan, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılan öğretmen ve akademisyenler olarak bir gecede emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan çifte zamla şoke olduk. Cumhurbaşkanından talebimiz ilaç katkı payları görüşüldüğü sırada meclisten jet hızıyla emekli milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasayı veto etmesidir. Çünkü emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam, toplumun vicdanını zedelemektedir."
    
Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan eylemciler, yanlarında getirdikleri maket tabutu Maliye Bakanlığının önüne bıraktı. Burada "Memuru nasıl bilirdiniz", "Memura hakkınızı helal ediyor musunuz" sorularını soran gruptakiler, daha sonra maket tabutun önünde fatiha okuyarak lokum dağıttı.
    
Gruptakiler slogan atarak dağılırken, bakanlık önüne bıraktıkları tabut maket, temizlik işçileri tarafından kaldırıldı.