Türk elçiliği binasına aracıyla çarptı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bir sürücü, aracıyla Türk Büyükelçiliği binasına çarptı. Sürücünün Varna şehrinde yaşayan Março Jekov (35) olduğu ve binaya kasıtlı çarptığı açıklandı.

12 Eylül 2013 Perşembe 20:50 tarihinde eklendi.

Jekov'a “kasten başkasının malına zarar verme” ve “holiganlık” suçundan soruşturma açıldı. Kardeşinin Türkiye'de öldürüldüğü ifade eden Jekov, intikam almak için yaptığını söyledi.

Março Jekov, büyükelçiliğin önündeki demir korkulukları aşarak, büyükelçinin çıktığı girişe çarptı. Görgü tanıkları, Jekov’un çarpmadan sonra olay yerine ilk gelen polis memuruna kardeşinin Türkiye’de öldürüldüğünü ve bu sebeple de bu tür bir saldırıyı düzenlediğini söylediği anlattı.

Silahını sürücüye doğrultan polis memuru, kendisinden ellerini havaya kaldırıp otomobilden dışarı çıkmasını istedi. Polise mukavemet göstermeyen saldırgan araçtan ellerini kaldırarak çıktı ve ardından da kelepçelenerek gözaltına alındı.

Daha sonra araçta arama yapan bomba uzmanları patlayıcı maddeye rastlamadı. Otomobilin büyükelçiliğin binasına çarpması neticesinde ölen ve yaralananların olmadığı bildirildi.

Sofya Başsavcısı olayı incelemeye aldı.


CİHAN