Türk erkeğinin büyük kabusu

Türkiye’de 8 milyon erkeğin yaşadığı sertleşme sorunuyla ilgili bir araştırma, Türk erkeğinin sertleşme sorununun arkasında en çok geçim sıkıntısını mazeret olarak gösterdiğini ortaya koydu

Türk erkeğinin büyük kabusu
06 Nisan 2011 Çarşamba 10:36 tarihinde eklendi, 1.441 kez okundu.

Mazeretler arasında ikinci sırada yer alan yaşlanmayı alkol kullanımı, psikolojik sorunlar ve sigara izledi. ED hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Türk Androloji Derneği’nin başlattığı “Mazerete Son” adlı kampanya amacıyla yapılan anket çalışması, Türk erkeklerinin mazeretlerini ortaya çıkardı.

Kampanya öncesi yapılan araştırma, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin yüzde 77’sinin tedavi için hiçbir şey yapmadığını ortaya koydu. Tanıtım toplantısında konuşan Türk Androloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, Türkiye’de sertleşme sorunu sıklığının yüzde 69.2 olarak belirlendiğini hatırlatarak, “40 yaş üzeri erkek sayısı 11.7 milyon. Yaklaşık 8.1 milyon erkek sertleşme sorunu yaşıyor” dedi. Penisin kalbin bir uzantısı olduğunu kaydeden Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr. Selahattin Çayan da “Kişinin sağlam bir vücudu varsa, tüm organları sağlıklıysa ED sorununu beklemeyiz” diye konuştu.