Türk fındığı Rusya yolcusu

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, Türk fındığını tanıtacakları ülkelerin arasına Rusya’yı da dahil ettiklerini söyledi.

Türk fındığı Rusya yolcusu
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:50 tarihinde eklendi.

 

Karadeniz İhracatçı Birlikleri Koordinasyonu Başkanı da olan Dursun Oğuz Gürsoy, Türk fındığının dış pazar payını daha arttırmak için çalışmalar yaptıklarına değindi. Fındıkta 1995 yılından itibaren tahsil edilmeye başlanan ek nisbi aidatıyla oluşturulan Fındık Tanıtım Fonu kaynakları ile gerçekleştirilen reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilk olarak 1997 yılında ABD’de başlandığını hatırlatan Gürsoy, “Bu ülkeyi 2000 yılında Japonya, 2001 yılında Çin Halk Cumhuriyeti ve 2005’te de Hindistan’ın izledi. Hedef ülkeler arasına Rusya Federasyonu'nun dahil edilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Uygun bir zamanda bu ülkede de faaliyetlere başlanacak.” dedi.
 
Hedef pazar olarak belirlenen Amerika, Japonya, Çin ve Hindistan'da gerçekleştirilen reklam ve tanıtım faaliyetlerinin, bu ülkelerdeki büyük reklam ajansları ve PR firmaları aracılığıyla yürütüldüğüne dikkat çeken Gürsoy, şöyle devam etti: “Yürütülen projeler kapsamında; Türk fındığının sanayide kullanımı konusunda seminerler, önemli dergilerde reklam çalışmaları, ürünlerinde fındık kullanan ve kullanma potansiyeli olan önemli firmalarla ortak promosyon faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca sektörle ilgili dünyanın en önemli ve prestijli fuarlarına iştirak edilerek Türk fındığının bilinilirliği artırılmaya çalışılıyor.” 
 
Yurt içi tüketimin artırılmasına yönelik olarak da bugüne kadar 6 kez reklam kampanyası gerçekleştirildiğini kaydeden Gürsoy; “Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde yerli ve yabancı üniversiteler bünyesinde fındığın besin değeri ve sağlığa olan faydalarına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Diğer taraftan, THY uçuşlarında FTG tarafından tedarik edilen kavrulmuş fındık ikram ediliyor.” dedi.

CİHAN