Türk futbolu için müthiş iddia!

Alman Futbol Federasyonu'nun müstakbel başkanı Wolfgang Niersbach, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğinin Türkiye’ye verileceğini iddia ett

Türk futbolu için müthiş iddia!
14 Ocak 2012 Cumartesi 16:47 tarihinde eklendi.

 

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, Wolfgang Niersbach’ın, bu açıklamayı Barsinghausen'da düzenlenen Aşağı Saksonya Eyaleti Futbol Federasyonu’nun yeni yıl toplantısında yaptığını yazdı.
 
Habere göre; federasyon delegeleri ve gazetecilerle sohbet eden Niersbach, UEFA kulislerinde konuşulan bir iddianın bulunduğunu; 3 kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için adaylık başvurusunda bulunan Türkiye’nin bu kez EURO 2020’nin ev sahipliğini elde edeceğini söyledi.
 
Türkiye’nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için de aday olduğu halde oylamayı 7’ye karşı 6 oyla kaybettiği turnuvanın Fransa’da yapılmasına karar verildiği de ifade edildi.
 
EURO 2016’nın Fransa’ya verilmesinin ardından Temmuz 2010'da bir televizyon programına katılan UEFA Asbaşkanı ve İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik de "2020’deki şampiyonanın Türkiye’ye verilmesini garanti olarak görüyorum" dediği ifade edildi.
 
Erzik, Fransa’nın sadece 1 oy farkla kazanmasının UEFA Başkanı Michel Platini için "kötü bir sürpriz" olduğunu, Fransa’ya bu kadar çok muhalif oyun çıkmasının zaten çok iyi bir projeyle aday olan Türkiye’nin 2020 için şansını önemli ölçüde artırdığı ifade edildi.
 
Deutche Welle ise Türkiye’de devam eden şike soruşturmasının bu süreci ne yönde etkileyeceğinin henüz bilinmediğini yazdı.
 
EURO 2020’nin hangi ülkede düzenleneceğine dair kararın Mayıs 2014’te verilmesi bekleniyor. Bu yılın ekim ayında yapılacak Alman Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na tek aday olarak girecek olan ve Alman Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilmesine kesin gözüyle bakılan Wolfgang Niersbach’ın, gelecek yıl da UEFA İcra Kurulu üyeliğine getirilmesi bekleniyor. Dolayısıyla "EURO 2020 Türkiye’de düzenlenecek" diyen Niersbach da 2014’deki oylamaya katılabilecek.

Habertürk