"Türk futbolu olaylarla anılıyor"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun futbolu ile değil olaylarıyla anılan bir durum haline geldiğini söyledi.

Türk futbolu olaylarla anılıyor
31 Temmuz 2013 Çarşamba 13:39 tarihinde eklendi.

Yıldırım Demirören, başkan ve yöneticilerin verdikleri demeçler ve taraftarlarıyla olan ilişkilerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara'da ortaklaşa 'Spor Müsabakalarının Güvenliği Çalıştayı' düzenledi. Çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spordaki şiddetin çözümünü tek başına polise yüklemenin kimsenin hakkı olmadığını ve bunun da adil olmadığını kaydetti. Savcı ve polisin görevini en iyi şekilde yaptığını dile getiren Kılıç, onların işini kolaylaştıracak çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Bu sorunun topyekün Türk sporunun sorunu olduğuna dikkat çeken Kılıç, bu taraftar grupları tarafından ortaya çıkarılan sorunların tamamen taraftar gruplarına yüklenmesinin de doğru olmadığı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Kılıç, kulüp başkanlarının açıklamalarının taraftar psikolojini doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Polisin görevini elinden geldiğince yaptığını dile getiren Kılıç, "Polis görevini ihmal etmiş olsaydı, stadyum çıkışında taşlı saldırıya, molotoflu saldırıya uğramazdı. Görevini yapan teşkilat bu yüzden bazılarının hedefi haline geldi." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun futbolu ile değil olaylarıyla anılan bir durum haline geldiğini söyledi. Başkan ve yöneticilerin verdikleri demeçler ve taraftarlarıyla olan ilişkilerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Demirören, verilen demeçlerin maddi olarak cezasını artırma kararı aldıklarını, statlara girmeme gibi cezaların da verileceğini kaydetti.

Sorumluluklarını bildiklerini ifade eden Demirören, kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet uygulamasının önemli olduğunun altını çizdi. Demirören, bu uygulamaların 18 Ağustos'tan itibaren başlayacağını, 3 il ve 6 statta uygulanmaya konulacağını belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, spordaki şiddetin önlenmesi adına illerdeki 'Spor Şube Müdürlükleri'nin kurulması noktasında gerekli çalışmaların tamamlandığını belirterek, önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde bu birimlerin hayata geçirileceğini dile getirdi. Kılıçlar, geçen sezon toplam 304 taraftar olayının yaşandığını açıkladı. Konuşmaların ardından elektronik bilet uygulaması hakkında sunum yapıldı.


CİHAN