Türk Futbolu'nda resmen devrim !

Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus, Türkiye'nin ilk sözleşmeli hakemleri oldular.

Türk Futbolunda resmen devrim !
02 Nisan 2015 Perşembe 11:40 tarihinde eklendi.
Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus, Türkiye'nin ilk sözleşmeli hakemleri oldular.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye'de uzun yıllardır pek çok kez gündeme getirilen profesyonel hakemlik konusunda dev bir adım attı.
 
Mart ayı içerisinde imzalanan sözleşmelerle Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus profesyonel hakemliğe adım atarak Türkiye'nin ilk sözleşmeli hakemleri oldular. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in göreve geldiği günden bu yana tüm konuşmalarında yer verdiği ve hayata geçmesi için büyük çaba sarf ettiği bu yeni sistemle hakemler, çok önemli bir güvenceye kavuştu. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde çalışmalara başlayan hakemler haftanın üç günü (Salı, Çarşamba ve Perşembe) TFF'nin Beykoz Riva'da yer alan idari merkezine gelerek çalışmalarını Merkez Hakem Kurulu gözetiminde sürdürecek. Sözleşmeli hakemler ayrıca kurs, konferans ve seminerlerde eğitim verecek. Hakemler, mesaileri sırasında hakem eğitimlerinde kullanılacak görüntüleri belirleyerek özel içerikler hazırlanmasına katkıda bulunacak. 3 aylık pilot uygulama sonrası sözleşmeli hakemliğe gelecek sezondan itibaren diğer hakemlerin de katılması planlanıyor.
 
Sözleşmeli hakemlik 2012 yılından bu yana yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sonucu hayata geçirilirken Türkiye Futbol Federasyonu bu süreçte hakemlerle ilgili çok önemli yenilik ve düzenlemelere imza attı. Hakemlerin ücretleri 2012 yılından bu yana yüzde 91 oranında artarken, 6 hakemli sistem, kaybolan sprey kullanımı gibi öncü yenilikler Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF yönetimi döneminde hayata geçti. TFF, bunun yanında hakemlere yönelik sözlü veya fiili saldırıları önlemek için sezon başında hakemleri geniş yetkilerle donatmıştı.

DHA