Türk güreşçiler 2 gümüş, 1 bronz kazandı

Sırbistan’ın ev sahipliğinde devam eden Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nın bugün ki müsabakalarında Zrenjanın şehrinde bulunan Sports ZR Cristal Spor Salonu’nda bugün devam eden müsabakalarda 5 Türk güreşçi mindere çıktı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 22:57 tarihinde eklendi.

Yapılan müsabakalarda başarı elde eden 69 kiloda Serkan Akkoyun, yarı finalde Ermeni rakibini 7 -0 teknik üstünlükle yenerek finale çıktı. Akkoyun, final maçında ise Japon Güreşçi ile karşı karşıyla geldi. Japon güreşçiyi 7 - 3 teknik üstünlükle yenilen Akkoyun, Dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

85 kiloda Muhammed Can Bıçak ise yarı finalde Kazak rakibini tuşla yenerek finale çıktı. Bıçak, final maçında Azeri Güreşçi ile karşı karşıyla geldi. Azeri güreşçiye tuşla yenilen Bıçak’çı, Dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı.

76 kiloda Ali Cengiz ise, repesaj maçında Kazak rakibini tuşla yenerek bir üst tura çıktı. Üçüncülük ve beşincilik maçında Mısırlı rakibini tuşla 8-7 teknik sayı ile yenen Cengiz, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayı almaya hak kazandı.

Öte yandan Kızlar Yıldızlar Takımının eşleşeceği ülkeler de belli oldu. Yarın oynanacak müsabakada Türkiye’yi 38 kiloda Derya Kayar, Norveç. 43 kiloda Fatma Piraz, Kanada. 49 kiloda Elif Yanık, Finlandiya. 56 kiloda Derya Bayhan, Avusturya. 65 kiloda Aslı Tuğcu, Rus rakibi ile karşılaşacak.


CİHAN