Türk hükümetine AP’de kınama

Avrupa Parlamentosu’ndaki ikinci büyük siyasi grup konumundaki Sosyalistler ve Demokratlar (S&D), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanmasını kınadı

Türk hükümetine APde kınama
14 Ocak 2012 Cumartesi 09:18 tarihinde eklendi.

 

S&D Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda yaptığı açıklamada, alınan karardan duyulan ciddi endişeyi dile getirerek, “Bu adımı Türkiye’de yasal siyasi faaliyette bulunan insanlar üzerinde devam eden baskının bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

Gazetecilerin tutuklanmasına ve KCK operasyonlarına dikkat çeken Swoboda, “Tüm bu davaların temelinde Terörle Mücadele Yasası’ndaki terörizm tanımının son derece geniş olması yatıyor” ifadelerini kullandı. Hakim ve savcıların kısıtlayıcı tavırlarının ve duruşma öncesi uzun tutukluluk sürelerinin Türkiye’deki ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü açısından engel oluşturduğu da Swoboda’nın vurguları arasında yer aldı.
 
“İç siyasi konulara askerin müdahalesine karşı yürütülen haklı mücadele siyasi maksatlarla kötüye kullanılmamalı” diyen Swoboda, Türk hükümetine Türkiye’yi Avrupa Birliği standartlarına yaklaştıran reformlara dayanması ve insan hakları, ifade özgürlüğü ile hukukun üstünlüğüne verilen önemi göstermesi çağrısı yaptı. Swoboda, ifade özgürlüğüyle ilgili sürüp giden ihlallere neden olan Terörle Mücadele Yasası ve Ceza Yasası’nda değişiklik yapılmasını istedi.

Milliyet