Türk jetleri Koalisyon'la IŞİD'i vuruyor

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD hedeflerine karşı ortak operasyon hakkında basın açıklaması yaptı.

Türk jetleri Koalisyonla IŞİDi vuruyor
29 Ağustos 2015 Cumartesi 16:14 tarihinde eklendi.
Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının, Uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, dün akşamdan itibaren Suriye'deki DAEŞ'e karşı ortak harekatı başlattığını duyurdu.
 
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının, Uluslararası Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, dün akşamdan itibaren Suriye'de belirlenen DAEŞ hedeflerine karşı ortak hava harekatı başlattığını duyurdu.
 
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında DAEŞ’le mücadele konusundaki mevcut iş birliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde karar alındığı hatırlatılarak, "Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un DEAŞ'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı" ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye’de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. 
 
Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir."