Türk kadına dayak iddiası

İsviçre'nin Bern kantonundaki Tavannes köyünde yaşayan Türk vatandaşı 70 yaşındaki Güllü Sarı, polis şiddetine maruz kaldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Türk kadına dayak iddiası
05 Eylül 2013 Perşembe 16:17 tarihinde eklendi.
Savcılık şikayet dosyasına morarmış kol, bacak ve ayak resimlerini de ekleyen Sarı, polisin hiçbir gerekçe göstermeden kendisine şiddet uyguladığını iddia etti. Yaşadığı apartmanın önünde polisin kendisini darp ettiğini söyleyen Güllü Sarı, kendisine kötü muamele eden üç polis hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
24 Haziran Pazar akşamı her zaman yaptığı yürüyüşe çıkmak için yaşadığı apartmanın önüne inen Güllü Sarı'ya, suç duyurusundaki iddiasına göre, ikisi üniformalı üç polis saldırarak caddeye yere yatırıp dövdü. Biri kadın olan polis memurlarına dil bilmediği için derdini anlatamayan yaşlı kadın, olayı şu şekilde anlattı:
 
"Damadım bir suç olayına karışmış, o nedenle benim dairemi de aramak istemişler. Benim buna itirazım yok. Daireyi arayacaklarına önce beni darp ettiler. Her yerimi mosmor ettiler. Kuru yere yatırdılar. Çok korktum. Oğluma bile söyleyemedim. Yaşadığım apartman dairesine polislerle birlikte çıktık. Benim gibi 70 yaşında hasta bir kadına azılı cani muamelesi yaptılar."
 
Güllü Sarı adına avukatı Yetkin Geçer, ev araması sırasında olan kötü muamele için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Geçer, konunun ev araması değil 70 yaşında dil bilmeyen yaşlı bir kadına, yasaya aykırı olarak yapılan kötü muamele olduğunu söyledi. 
 
POLİS UYUŞTURUCU OPERASYONUN PARÇASI OLARAK ARAMA YAPILDI 
 
Konu ile ilgili olarak Bern Kantonu Emniyet birimleri, polis sözcüsü aracılığıyla yaptıkları açıklamada, polis tarafından yapılan herhangi bir kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşıldığı, böyle bir harekette bulunan personelin disiplin soruşturmasına uğrayacağı belirtilerek, "Bahsi geçen olayla ilgili bir suç duyurusu başvurusu yapıldığını, bize ulaşan muhabirden öğrendik. Suç duyurusuna konu olan aramada polis çok önemli bir uyuşturucu operasyonu için oradaydı. Bahsi geçen olayda polis, yaşlı kadını durdurarak, polis olduklarını ve bir arama emri nedeniyle dairesinin aranacağını söylemişlerdir. Aramayı gerçekleştiren polis memurlarının ifadelerine göre, dil bilmediğinden panikleyen yaşlı kadın savunma durumuna geçmiş ve hastalık nedeniyle önce yere oturmuş sonra yere uzanmıştır. Polisler kendisini sakinleştirmeye ve bir tercüman bulmaya çalışmışlardır" şeklinde açıklamada bulundu.
 
İSVİÇRE POLİSİ DAHA ÖNCE DE DAYAKLA SUÇLANMIŞTI
 
İsviçre'de polisin şiddet uyguladığı iddiaları son zamanlarda artış gösterdi. Geçtiğimiz ay, 31 yaşındaki Charlie Hui adlı bir Çinli Kadın Basel Polisinin kendisi döverek dişini kırdığı iddiası ile savcılığa başvurmuştu.

DHA