Türk kadınları 7 cm tercih ediyor

Türkiye'de kadınların topuklu ayakkabıda en fazla tercih ettiği topuk boyu 7 santim çıktı. 35 yaş altı 11 santimlik ayakkabı tercih ederken, C segmentte talep 15 santim ve üstüne kayıyor.

Türk kadınları 7 cm tercih ediyor
04 Aralık 2011 Pazar 10:02 tarihinde eklendi, 3.814 kez okundu.

 

Son yıllarda çalışan kadın sayısında hızlı bir yükselişin gözlendiği Türkiye'de bu kadınların aynı anda hem rahat hem de şık görünme isteği ortalama topuk boyunu 7-9 pontlara (santim) taşıdı. 11 pontluk ayakkabılar için talep daha çok 35 yaş altı genç tüketici grubundan gelirken C gelir grubunda ise 13-15 santimlik topuklara olan ilginin arttığı ifade edildi. Desa Ayakkabı Kategori Yöneticisi Meltem Toker, “Platformlu ayakkabılar sayesinde artık ayakkabılar tabandan uzuyor. Topuk boyu 11 santim olsa da platformla boy 13 santim uzamış oluyor. Daha rahat olan bu modele olan ilgi de giderek büyüyor” dedi. 
 
YAZIN DOLGU TOPUK 
Kışlık ayakkabıda topuk tercih eden kadınların yazın sandalette daha çok dolgu topuk kullandığının altını çizen üreticiler “Yazın rahatlık daha önemli” diye konuştu.
 
İNGİLTERE’DE BOY BİZDEN DAHA UZUN
İngiltere'de ortalama topuk boyunun Türkiye'ye oranla daha yüksek olduğu göze çarpıyor. Toker, “İngilizler bizden daha topuklu giyiyor. Türkiye’de 7 santime daha çok talep var. Ama İngiltere'de 9-11 santim topuklular daha çok satılıyor. Tercihlerini 7 santimden yana kullananlar daha klasik tarzı benimsemiş İngilizler oluyor” dedi. 
 
TÜRKLERİN TERCİHİ AKDENİZLİ GİBİ
Derimod Satış Müdürü Çiçek Dalgıç Türkiye'de topuk trendinin Akdeniz ülkelerine yakın olduğuna dikkat çekerek, “Birçok Akdeniz ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınsı şıklık tercih ediliyor. Yüksek topuk son yıllarda gözde. Eskiden sadece özel durumlarda tercih edilirken artık kadınlar ofise ya da alışverişe bile yüksek topuklarla gidebiliyor” diyor.

Habertürk