Türk kızı EHEC'i yendi

39 kişinin ölümüne neden olan katil kolibasili EHEC’e yakalanan Almanya’da yaşayan Nilhan Salman kurtuldu.

18 Haziran 2011 Cumartesi 09:54 tarihinde eklendi, 1.072 kez okundu.

 


 
Almanya'da EHEC kolibasili bulaşan Nihal Salman’ın (21) önce böbrekleri iflas etti, ardından zatürree oldu ve yüksek ateşe yakalandı. Vücudunun su toplaması üzerine tam 30 kilo alan Nilhan, Bild Gazetesi’ne, “Çift görüyordum, konuştuğumda ağzımdan saçma sesler çıkıyordu. Haftalarca yataktan kalkamadım” dedi. Ancak neyse ki, doktorların korktuğu başına gelmedi ve Nilhan’a böbrek nakli gerekmedi. İyileşen genç kız, “Artık hayatın keyfini çıkaracağım” diye konuştu.
 
Bu arada, insanların başka insanlara ve gıdalara EHEC bakterisi bulaştırabileceği kanıtlandı. Alman bilim insanları, soya filizlerinden sonra ikinci salgın kaynağını keşfetti. Yapılan açıklamaya göre Hesse’deki bir restoranda kadın bir çalışan EHEC kaptı. Henüz hasta düşmeden önce çalışmaya devam ettiğinden, 20 müşteriye de servis ettiği yemeklerden EHEC bulaştırdı.
 
Kadın daha sonra böbrekleri ve sinir sistemini iflas ettiren HUS adlı sendroma yakalandı. Harald Kehlborn adlı yetkili, “Restoran personeli tuvaletten sonra ellerini düzgün yıkasaydı enfeksiyon olmazdı” dedi.