Türk Kızılayı alarm durumuna geçti

Saroz Körfezi açıklarında meydana gelen İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedilen 6.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından alarm durumuna geçen Türk Kızılayı, Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masası kurdu.

Türk Kızılayı alarm durumuna geçti
08 Ocak 2013 Salı 17:46 tarihinde eklendi.

 

Çanakkale Saroz Körfezi açıklarında meydana gelen İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedilen 6.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından alarm durumuna geçen Türk Kızılayı, Ankara’daki Afet Operasyon Merkezi’nde (AFOM) kriz masası kurdu. Ayrıca bölge afet merkezlerinde de hazırlıklar başladı. 
 
İstanbul’da bulunan Marmara Afet Operasyon Merkezi, Kırklareli’ndeki Büyükkarıştıran Yerel Afet Merkezi, İzmir’deki Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Düzce’de bulunan Batı Karadeniz Bölge Yönetim Afet Merkezi’nde deprem hazırlıkları üst düzeye çıkarıldı.

Bölgeye yakın olan afet merkezlerinin yanı sıra şube müdürlüklerini de alarm durumuna geçiren; İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Muğla, Manisa, Keşan, Ezine, İpsala, Gökçeada, Bozcaada, Fethiye, Çiğli, Çeşme, Foça, Dikili, Marmaris şube başkanlıkları ve yerel yönetimlerden herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bilgisi alan Türk Kızılayı, gelişmeleri yakından takip ediyor. Tedbir amaçlı Batı Karadeniz (Düzce), Marmara (İstanbul) ve Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nde araçlara yüklü olarak temel afet malzemeleri de hazır bekletiliyor.

CİHAN