Türk Kızılayı'ndan kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı'nın ''Yardım alanlar yardım ediyor'' sloganıyla Erciş'te başlattığı kan bağışı kampanyasına Erciş'teki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Türk Kızılayından kan bağışı kampanyası
13 Mart 2012 Salı 19:37 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

Depremlerin ardından Türkiye'den ve dünyanın diğer ülkelerinden yardım alan Van'ın Erciş ilçesinde, vatandaşlardan gelen talep üzerine Türk Kızılayı tarafından ''Yardım alanlar yardım ediyor'' kampanyası başlatıldı. Kışla Mahallesi'ndeki Umut konteyner kentindeki etüt merkezine gelen çok sayıda kişi, kan bağışında bulundu. 
    
Gazetecilere açıklama yapan Kan Bağış Merkezi Müdürü Nisa Şahintürk, depremden sonra Erciş'te yapılan kampanyanın anlamlı olduğunu bildirdi. 23 Ekim'deki depremde Erciş'in büyük bir felaket yaşadığını hatırlatan Şahintürk, depremin ilk saatlerinden bu yana vatandaşların yanında olduklarını söyledi. 
    
Şahintürk, özellikle bu dönemde kan bağışının hayat kurtarmada ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: 
    
''Van ve Erciş, daha önce de kan bağışı konusunda duyarlıydı. Depremden sonra bu duyarlılığın arttığını gördük. Kan bağışı kampanyası talebi vatandaşlardan geldi. Ercişlilerden gelen istek üzerine bu kampanyayı başlattık.'' 
    
Kan bağışında bulunan Kürşat Albacak, zor günlerinde Türk Kızılayı'nın büyük desteğini gördüklerini belirterek, kan vermenin bir insanlık borcu olduğunu söyledi. 
    
Kampanyanın diğer konteyner kentlerde de devam edeceği bildirildi.