Türk Kızılayı'ndan Reyhanlı’ya 25 kişilik ekip

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından Türk Kızılayı, 25 kişilik uzman ekibi bölgeye gönderdi. Yaralılar için ihtiyaç duyulan bütün kan ürünleri de karşılandı.

Türk Kızılayından Reyhanlıya 25 kişilik ekip
11 Mayıs 2013 Cumartesi 22:50 tarihinde eklendi.

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamaya göre Kızılay Antakya Şubesi, Gaziantep Ülke Alan Koordinatörlüğü ve Hatay İl Ekip Başkanlığı’ndan 22 uzman ile Adana Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden 1 ikram aracı ve 3 personelden oluşan 25 kişilik uzman ekibin bölgeye gönderildiği bildirildi.

Patlamaların ardından hemen harekete geçildiği ifade edilirken, “Türk Kızılayı insani yardım ekiplerini bölgeye yönlendirdi. Yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri de bölge hastanelerine sevk edildi. Hatay Merkezde bulunan Üniversite Hastanesi, Reyhanlı Belediyesi kent merkezine Kızılay çadırı kurularak vatandaşlara ve görevlilere kumanya desteği sağlandı. Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne konuşlanan Kızılay ikram aracı da görevli personele ve patlamadan etkilenen yaralı yakınlarına hizmet vermeye başladı.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Türk Kızılayı, bölge kan merkezlerini de harekete geçirdi. Yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri hızla tedavilerin gerçekleştiği hastanelere ulaştırıldı. Tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı, ek ihtiyaçların karşılanması için de tüm hazırlıklarını tamamladı.”
CİHAN


CİHAN