Türk Kızılayı'ndan Rum cemaatine yardım

Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Fener Rum Patrikhanesi'ne 200 yardım kolisi teslim etti.

Türk Kızılayından Rum cemaatine yardım
04 Haziran 2012 Pazartesi 18:03 tarihinde eklendi.

 

Fener Rum Patrikhanesi'ndeki teslim törenine katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, önce Patrik Bartholomeos ile görüştü. 
     
Akar, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın faaliyetleri hakkında Patrik Bartholomeos'u bilgilendirdiklerini belirtti. 
     
Ahmet Lütfi Akar, ''Bizim toplumumuzun kanaat önderlerinden birisi, büyüğümüz olarak kendisini aydınlattık. Ayrıca eğer varsa Rum cemaatiyle alakalı emirlerini almaya geldik. Zaten arkadaşlarımız da cemaatle ilgili eskiden beri faaliyetlerini sürdürmekteler. Eğer Türk Kızılayı'na ihtiyacınız olursa Türk Kızılayı herkesin olduğu gibi sizlerin de yanında olmaya devam edecektir'' dedi. 
     
Patrik Bartholomeos da Türk Kızılayı'na, yardımlarından dolayı teşekkür etti. 
     
Bartholomeos, ''İnşallah ileride de işbirliğimiz devam edecek. Sayın Genel Başkan'ın ve mesai arkadaşlarının bize, herkese karşı olan tutumu takdire şayandır. Hiçbir ayrımcılık yapmaksızın Kızılay bütün muhtaç kardeşlerimize, okullarımıza koşmaktadır. Yüce Allah'ın onlara yardımcı olmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu. 
     
Konuşmaların ardından Akar, Türk Kızılayı'ının kurucuları arasında bulunan ve Rum cemaatinden olan Marko Paşa'nın resmini Bartholomeos'a hediye etti.