"Türk-Kürt ayrımı yapılmasın"

Zonguldak Ereğli'de evini, şehit oğlu Noyan Aydın için anıevine çeviren anne Ayşe Aydın, "Türk-Kürt ayırımı yaparak insanları birbirine kırdırmasınlar." dedi.

Türk-Kürt ayrımı yapılmasın
31 Ocak 2013 Perşembe 18:31 tarihinde eklendi, 2.619 kez okundu.

 

Noyan Aydın, Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar tarafından, Ankara'da kendisine verilen hediyeleri anıevine koyduktan sonra oğlunun mezarını ziyaret edip dua etti. 
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki pusuda 13 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ankara'da Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karargahta misafir edildi. Burada Ayşe Aydın'a şilt ve çeşitli hediyeler verildi. Ayşe Aydın, daha sonra askerler tarafından otogara getirilerek Ereğli'ye yolcu edildi.
 
Anne Ayşe Aydın, Dedeler köyündeki evlerinin alt katını 'Noyan Aydın Anıevi'ne çevirmiş, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda konuşma yapmıştı. Aydın, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından gönderilen hediyeleri anı evine koymuştu. Anne Ayşe Aydın, Ankara’dan döndükten sonra Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar tarafından kendisine verilen hediyeleri oğlu adına açtığı anı evine koydu. 
 
Kendisinin Ankara’ya çağırılan ilk şehit annesi olduğunu söyleyen Ayşe Aydın, “Beni Ankara’ya çağırdıkları için çok memnun oldum. Böyle bir daveti de beklemiyordum. Bu kadar sahip çıktıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel bana hediye göndermiş, ben de o hediyeleri anıevine koymuştum. Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar da bana hediye verdi. Ben de o hediyeleri oğlumun adına açtığımız anıevine koydum. Ama bir tek dileğim var. Şehitlerimiz öldükten sonra unutulmasın. Bütün şehitler aynı tutulsun. Şehit ailelerine de herkes sahip çıksın.” dedi. O andaki duygularını anlatırken gözyaşlarına boğulan şehit annesi Ayşe Aydın, “O anda şehit oğlum Noyan Aydın’a sahip çıktıklarını düşünerek çok duygulandım.” şeklinde konuştu.
 
Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar’dan aldığı hediyeleri anıevine koyan anne Ayşe Aydın, daha sonra oğlunun mezarını ziyaret etti. Anne Aydın, oğlunun mezarı başında dua etti ve mezarını temizledi.
Oğlu ile birlikte Diyarbakır Silvan’da şehit olan 12 asker için Türk bayrağı hazırlatan ve her bayrak altına şehitlerin isimlerini yazdıran Ayşe Aydın, şunları söyledi: “Orada şehit olan tüm askerlerin kendi oğlum olduğunu düşünerek, bu bayrak ve mermer isimleri yaptırmayı düşündüm. Diğer taraftan da Türk-Kürt ayrımının olmadığını, hepsinin vatan evladı olduğunu anlatmak istedim. Benim tek isteğim, kandırılarak Türklerle Kürtleri birbirine kırdıranların dağlardan indirilmesi. Bu yaşananların bir an önce sona ermesi için ortamın bulunmasını istiyorum.”

CİHAN