Türk Milli Takımı dehşeti yaşadı

Japonya’da sabah saatlerinde yaşanan 8,9 büyüklüğündeki deprem, Tokyo’da bulunan Judo Milli takım kafilesinde de heyecan yarattı.

Türk Milli Takımı dehşeti yaşadı
11 Mart 2011 Cuma 17:03 tarihinde eklendi.

 

Japonya milli takımıyla ortak kamp yapmak üzere başkent Tokyo’da bulunan Judo Milli Takımı kafilesinde yer alan sporcu ve antrenörler, şiddetli depremi en yakından hissetti.
 
Depremi yaşayan kafile, sarsıntı sonrasında kamp yaptıkları tesisin bahçesinde bir araya toplanarak, Türkiye’deki yakınlarına durumları hakkında bilgi vermeye çalıştılar.
 
Konu ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 9 bayan, 8 erkek, 4 antrenör ve bir masörden oluşan 22 kişilik milli takım kafilesinin 4 Mart’ta Japonya’ya gittiğini söyledi.
 
Milli takımın, 21-14 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası ve olimpiyat barajı müsabakalarına Japon Milli Takımı ile ortak kamp yaparak hazırlandığını anlatan Uysal, "Bulundukları yer deprem bölgesine çok yakın değil. Ancak bizim sporcularımız da sarsıntıyı hissetmişler ve çok korkmuşlar. Japon milli takımındaki yetkililere ulaşarak milli takım hakkında bilgi aldık. Ardından sporcularla görüşebildik. Şu an herhangi bir sorun yok gibi görünüyor. Antrenörlerimizden orada yaşananlarla ilgili bilgi istedik.
 
Büyükelçilik görevlilerimizle de görüştük. Ülkedeki duruma bakarak ona göre hareket edeceğiz" diye konuştu.