Türk muhabir Halep'te böyle vuruldu

Suriye'nin Halep kentinde Özgür Suriye Ordusu ile rejim güçleri arasında çıkan çatışmada vurulan AA muhabiri Sinan Gül'ün yaralanma anı, birlikte çalıştığı ekip arkadaşları tarafından görüntülendi.

Türk muhabir Halepte böyle vuruldu
01 Ağustos 2012 Çarşamba 12:30 tarihinde eklendi, 1.151 kez okundu.

 

Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye Ordusu'na ait askeri üsse düzenlediği operasyonu görüntülemek için muhabir Samet Doğan ve kameraman Kenan Yeşilyurt'la birlikte bölgeye giden ve çıkan çatışmada iki ayağına birden mermi isabet eden fotomuhabir Gül'ün yaralanma anı, AA kameralarına yansıdı.
 
AA'nın bildirdiğine göre, Selahaddin mahallesindeki çatışma sırasında görüntü alabilmek için bir aracın arkasına sığınan Gül, Suriye askerleri tarafından açılan ateş sonucu ayağından ve baldırından yaralandı. Yaralanma anında yakınında bulunan Doğan ve Yeşilyurt, arkadaşlarını kurtarmak için muhaliflerden yardım istedi.
 
Muhaliflerin komutanlarından Ebu Ali ise bir kamyonetle ateş altındaki Gül'ü bulunduğu yerden çıkarmayı başardı.
 
Muhalifler tarafından Halep'teki Dar'uş Şifa Hastanesi'ne götürülen Gül, ilk müdahale yapıldıktan sonra yine muhaliflerin yardımıyla Kilis'e getirildi.
 
Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Atatürk Havalimanı'nda hazır bekletilen ambulansla İstanbul Bahçelievler'deki bir hastaneye götürülen Gül'ün tedavisi sürüyor