Türk radyosuna ırkçı saldırı

Fransa'nın Lyon şehrinden yayın yapan Fransa'nın ilk radyosu Radyo MİT (Radio Made in Turkey) ırkçı saldırıya uğradı. Radyonun duvarına "1915, kahrolsun faşist Türk devleti" yazıldı.

Türk radyosuna ırkçı saldırı
22 Ağustos 2014 Cuma 10:34 tarihinde eklendi.
Yaz tatili olması dolayısı ile canlı yayınlarını seyrekleştiren radyonun komşu binasındaki bir elektrik kutusu üzerine, bazı kişi ya da kişilerce "1915 kahrolsun faşist Türk devlet"i yazıldı.
 
Radyo MİT stüdyoları Ermeni diyasporasının kalabalık bir nüfusa sahip olduğu Lyon'un Villeurbanne şehrinde bulunuyor. Senelerdir Villeurbanne belediye başkanlığı yapan sosyalist parti üyesi Jean Paul Bret, Ermeni gruplara yakınlığı ile tanınıyor.
 
"DAHA TEHLİKELİ OLAYLAR OLABİLİR"
 
2008 yılı belediye başkanlığı seçimlerinde, Yeşiller Partisi belediye encümen azalığı listesinde seçilebilir bir pozisyonda olan Sırma Oran Martz'a "Ermeni soykırımını tanı" baskısı yapan ve Sırma Oran Martz'ı listelerden uzaklaştırmayı başaran Jean Paul Bret'in, Radyo MİT'e hiç bir yardımda bulunmayacağını düşündüğünü söyleyen Radyo MİT POLİTİKA programı animatörü Özcan Mit, "POLİTİKA proğramı ile Fransa'da ve Fransızca yayım yapan medyada ilk defa alışıla gelmiş söylemlerin dışına çıkmayı başardık, Ermeni dosyası konusunda ilk defa politikacılar, gazeteciler, tarih profesörleri Ermeni çizgisi dışında, Fransa topraklarında konuşmaya başladılar. Bu da aşırı milliyetçi, ırkçı ve Türkiye karşıtı bir takım Ermeni diyaspoası elemanlarını rahatsız etti, daha tehlikeli olaylar olabilir" açıklamasını yaptı.
 
Fransa'da yaşayan Türk ve Ermeni kökenli insanların mutlu bir şekilde yaşamaları ve basın özgürlüğünün muhafaza edilmesi için Fransız yetkililerinin bu alçakça olayı mutlaka aydınlatmaları gerektiğini söyleyen Özcan Mit, radyo Made İn Turkey'in hiç bir hükümete ait olmadığını, radyo yönetici, çalışır ve animatörlerinin gönüllü olduklarını ve herhangi bir yerden, radyodan veya hükümetten para almadıklarını açıkladı.
 
Fransa'da yaşayan Türklerin seslerinin duyulmaya devam etmesi için tüm insan ve basın hakları koruma derneklerini kendileri ile dayanışma içinde olmaya davet eden Özcan Mit aynı zamanda Türk derneklerini yardıma çağırdı.