Türk rehineyle ilgili şok iddia!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'i rehin alan Mikdat aşireti ile bir başka aşiret arasında silahlı çatışma çıktığı bildirildi.

Türk rehineyle ilgili şok iddia!
08 Eylül 2012 Cumartesi 10:07 tarihinde eklendi.

 

Mikdat aşireti çatışma sırasında ellerindeki rehinelerin kaçtığını iddia ederken, Türk yetkililer Tekin'in hâlâ bu aşiret tarafından tutulduğuna dair bilgi edindiklerini söyledi.
 
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkilileri, “Yürütülen temaslar sonucunda Türk işadamı Aydın Tekin'in hala Mikdat ailesinin elinde rehin tutulduğu yönünde çok kuvvetli bilgiler olduğunu” bildirdi.
 
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise kaçırma ve havaalanında yaşanan yol kesme olaylarıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan bazı kişileri adalete teslim etmek için bölgede operasyon yapıldığı belirtilerek, “Lübnan ordusundan bir birlik bölgeye girerek tutuklamalara başladı. Tutuklananlar arasında Hasan Mikdat adlı kişi de bulunmaktadır. Ordu, haklarında tutuklama kararı olan diğer kişileri aramaya devam etmektedir” denildi.
 
"SORUMLULUĞUMUZDAN ÇIKTI" DEMİŞLERDİ
Türk işadamını rehin tutan Mikdat ailesi ile Sinu ailesi arasında Beyrut'un güneyinde silahlı çatışma çıkmıştı.
 
Mikdat ailesinin sözcüsü Mahir Mikdat, “Çatışma esnasında doğan güvenlik boşluğundan yararlanan rehinelerin kaçtığını” öne sürmüştü.
 
Mahir Mikdat, “Aramızda anlaşmazlık olan Sinu ailesi mahallemizi bastı. Silahlı çatışma çıktı. Ordu müdahale etti. Kardeşim Hasan'ı da gözaltına aldılar. (Rehineler) O arada doğan güvenlik boşluğundan yararlanıp gitmiş olmalı. Ben bu saatten sonra Aydın Tekin ve diğerlerinin başına geleceklerden sorumlu değilim. Benim sorumluluğumdan çıktılar” dedi.
 
Lübnan ordusundan üst düzey bir yetkili, askeri birliğin iki aile arasındaki çatışmayı sona erdirmek için müdahale ettiğini ancak bölgedeki hiçbir eve girmediğini, operasyon yapmadığını söylemişti.
 
"KAMUOYUNU YANILTMAK İSTİYORLAR"
 
Ordu istihbaratından bir yetkili ise Mikdat ailesinin kamuoyunu yanıltmak istediğini ileri sürdü.
 
Yetkili, “Mahir Mikdat, yalan söylüyor. Rehineler hala ellerinde, yerlerini değiştirmiş olmalılar. Bu şekilde üstlerindeki kamuoyu baskısını hafifletmeye çalışıyorlar” iddiasında bulundu.
 
Türk işadamı Tekin, 15 Ağustos'ta Beyrut'a geldikten sonra, havalimanından bindiği taksinin önünü kesen Mikdad ailesi mensuplarınca kaçırılmıştı.