Türk şarabının büyük başarısı

Dünyanın en önemli şarap otoritelerinin bir araya geleceği ''Wine Future'' konferansında yapılacak ''Bordeaux'nun Ötesinde'' tadımına Türkiye de seçildi.

Türk şarabının büyük başarısı
01 Ekim 2011 Cumartesi 13:38 tarihinde eklendi.

 

 5-7 Kasım tarihlerinde Hong Kong'ta gerçekleşecek "Wine Future" konferansında yapılacak tadıma, 50 farklı ülkeden, 1000 şarap profesyoneli katılacak.
 
Jancis Robinson, Robert Parker, Angelo Gaja, Miguel Torres, Michel Rolland, Steven Spurrier, James Suckling, Francis Ford Coppola, Gary Vaynerchuk gibi isimlerin konusmacılar arasında yer aldığı Wine Future konferansında Robert Parker, Jancis Robinson ve Pancho Campo tarafından her gün bir tane olmak üzere, toplam 3 büyük tadım yapılacak.
 
7 Kasım 2011'de Jancis Robinson tarafından yönetilecek ve teması "Bordeaux'nun Ötesinde" (Beyond Bordeaux) olan bu tadımla, Türkiye, Fransa-Bordeaux dışında yer alan dünyanın en önemli şarap bölgeleri arasında gösterilmiş olacak. Beyond Bordeaux tadımında yer alacak ülkeler arasında, Şili, Arjantin, İtalya (Piedmont), Yeni Zelanda, İtalya (Tuscany), Avustralya, Brezilya, Almanya, Güney Afrika, Çin, Avusturya, Fransa, ABD ve Türkiye yer alıyor. Türkiye, Kavaklıdere Şaraplarının Prestige Öküzgözü 2008 ürünüyle katılıyor.
 
Bu arada, Türk şaraplarının tanıtım çalışmaları, Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey-WOT) tarafından sürdürülüyor.
 
BAŞMAN: TÜRKİYE KONUŞULMAYA BAŞLANDI
Kavaklıdere Firması Murahhas Azası Ali Başman, Wine Future Konferansı'nın iki senede bir yapıldığını ve konferansta dünyanın en önemli şarap otoritelerinin bir araya geldiğini ifade ederek, konferansın bu yıl da Hong Kong'da yapılacağını söyledi.
 
Konferans kapsamında yapılacak Jancis Robinson'un düzenleyeceği tadımda Türkiye'nin de yer alacağını belirten Başman, "En güzel yanı, tadıma Türkiye'den de şarap konması ve Türkiye'nin yeni bir şarap ülkesi olarak düşünülmesi. Bu, bizim için gurur verici. Türkiye artık, yavaş yavaş konuşulmaya başlandı" dedi.
 
Türkiye'nin, yavaş ilerlediğini ancak, geri dönüşleri gördükçe de yanlış yolda olunmadığının anlaşıldığını ifade eden Başman, önemli olanın bu dönemde hata yapılmaması olduğunu söyledi.
 
Başman, hata yapılırsa bütün yapılmışların yok olacağına işaret ederek, o nedenle, fazla heyecana kapılmadan, fazla riskli işlere girmeden, karlılığı, parayı düşünmeden, ortak idealde ilerlemek gerektiğini kaydetti.
 
‘DOĞRU YOLDA İLERLİYORUZ AMA DİKKATLİ OLALIM’
Başman, şöyle devam etti:
 
"Birimizin yaptığı hata, hepimize mal olacaktır. Bu bir Türk, Anadolu şarabıdır. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor, herkesin beraber birşey yapması, aynı tarzda yapması sinerji getirir.
 
Bu tadım, Türk üzümünün ve Türk şarapçılığının dünyada kendini yavaş yavaş kabullendirmeye başlaması anlamına geliyor. Başlangıçtayız, doğru yolda ilerliyoruz, aman dikkatli olalım. Çünkü, çok güzel bir başlangıcı yarı yolda bozmamak lazım.”