Türk sinemasının 100. yılı Aliağa’da kutlandı

Türk sinemasının 100. yılı, İzmir’in Aliağa ilçesinde bir dizi etkinlikle kutlandı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 18:44 tarihinde eklendi, 1.116 kez okundu.

Aliağa Belediyesi’nin evsahipliğinde, Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Ediz Hun, Filiz Akın ve Türkan Şoray gibi ünlü sanatçıların katılımıyla yapılan etkinlikler, yıldızlar geçidine sahne oldu.

Şoray, Hun, Akın, Sümer Tilmaç, Cengiz Sezici, Yusuf Sezgin, Ertem Göreç, Agah Özgüç, Yılmaz Atadeniz, Yavuz Işıklar gibi Türk sinemasına gönül vermiş yıldızları biraraya getiren kutlama programına Ufuk Kaplan, Ekin Türkmen, Melda Gür, Bekir Aksoy gibi genç aktör ve aktrisler de katıldı. Burada sevgi seliyle karşılanan sanatçılar, yoğun ilgiden zaman zaman zor anlar yaşadı. Aliağalı hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Aliağa Enka Salonu’nda düzenlenen kutlama etkinlikleri, ressam İbrahim Enez’in koleksiyon sahibi Necdet Arıkan’a ait, film afişlerinden oluşan yağlı boya resim sergisiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ile birlikte katılımcıların gezdiği sergi büyük beğeni topladı.

Belediye Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan’ın sunuculuğunu üstlendiği gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Acar, “Gönül isterdi ki siz değerli sanatçılarımızı bugün kültür merkezlerinde, sinema salonlarında ağırlayalım ancak sizlere buradan söz veriyorum, iki yıl sonra Aliağa’ya yeniden davet edeceğim ve bir dahaki sefere sizleri Aliağa’ya yakışır güzellikte bir kültür merkezinde ağırlayacağız. Bu konuda Kültür Bakanlığımız'dan da destek istiyoruz.” dedi.


CİHAN