"Türk takımları gitsin şimdi kumda oynasınlar"

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, ''Yanlış bir şey yapıldıysa diğer Türk takımlarını düşünerek, Türk sporunu düşünerek cezaları vermemiz gerekirdi. Şimdi UEFA kesiyor cezayı, Türk takımları uyguluyor'' dedi.

Türk takımları gitsin şimdi kumda oynasınlar
02 Haziran 2012 Cumartesi 17:10 tarihinde eklendi, 1.179 kez okundu.

 

Avrupa Uluslararası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nı seyretmek için Antalya'ya gelen Kürşat Tüzmen, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme denildiğinde insanları aklına Adana geldiğini söyledi. 
     
Adanalı sporcuların Türkiye'yi yurt dışında temsil ettiklerini, Türk yüzme sporuna çok büyük katkılarda bulunduklarını ifade eden Tüzmen, Adana'da eski yüzücüleri bir araya getirip yeni kuşaklarla yarışacakları bir organizasyon gerçekleştireceklerini kaydetti. 
   
 Kürşat Tüzmen, futbolda ''şike'' davası kapsamındaki soruşturmada Türkiye Futbol Federasyonu'nun tutumunu eleştirerek, ''UEFA Başkanı Michel Platini benim arkadaşım. Yaptığımız bir görüşmede bana, 'Kürşat, biz ne yaparsak yapalım, UEFA olarak buna mani olamayız. Kendi işinizi kendiniz görün, bize bırakmayın' dedi. Şimdi Türk takımlarına ağır cezalar geliyor'' diye konuştu. 
     
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğu dönemi ve o dönemde yapmayı planladığı çalışmaları değerlendiren Tüzmen, şunları söyledi: 
     
''Ben Süper Lig'den 3 takım, 1. Lig'den de 5 takımı düşürecektim. Bunu açıkça ilan etmiştim. Şimdi Türk takımları UEFA kupalarına katılmaktan men edildi. Bu çok ağır bir şey. Bizim Futbol Federasyonu 'Tavus Kuşu Sevenler Derneği' gibi. Etliye sütlüye karışmıyor. Esas cezayı kendisinin kesmesi lazım. Ama O cesaret yok. Yanlış bir şey yapıldıysa diğer Türk takımlarını düşünerek, Türk sporunu düşünerek bu cezaları vermemiz gerekirdi. Şimdi UEFA kesiyor cezayı, Türk takımları uyguluyor. Bir sene Avrupa'dan men... Türk takımlarının 650 milyon dolar zararı var. 350 milyon dolar Galatasaray'ın zararı var. Kim ödeyecek bu parayı- 
     
Ben futbolcu değilim, benim alanım yüzme. Ama spora faydam olsun diye, arkadan ittiler, biz de girdik. Türk sporu için birilerinin kendini feda etmesi lazım. Doğru ve düzgün karar vermediğiniz, adaletli davranmadığınız zaman bunun sonu Türk sporunu 1 sene, 2 sene Avrupa'dan men etmektir. Yabancı sporcuların tamamını kaybetmektir. Ondan sonra kendi arka bahçemizde kurarız sahayı, kendi aramızda top oynarız.''