Türk Telekom 147 öğrenciye burs

Türk Telekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 49 okulda 147 öğrenciye Türk Telekom tarafından 213 bin 600 TL eğitim bursu verildiğini söyledi.

Türk Telekom 147 öğrenciye burs
28 Mart 2013 Perşembe 10:56 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.

 

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Türk Telekom Anadolu Lisesi’nde okuyan üç başarılı öğrenciye burs veren Türk Telekom, okula ayrıca forma, eşofman, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi spor gereçleri yardımında bulundu. Türk Telekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, yaptığı açıklamada yapılan burs ve spor gereçleri desteği ile Yozgat eğitimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kaplan, "Türk Telekom Yozgat İl Müdürlüğü olarak, şirketimizin iyi bir kurumsal vatandaş olma vizyonuyla gerçekleştirdiği bu projede rol almaktan mutluluk duyuyoruz. Sorgun Türk Telekom Anadolu Lisesi’nde başarılı öğrencilerimize sunduğumuz burs imkanıyla onların geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Okulumuz için gerçekleştirdiğimiz spor gereçleri dağıtımıyla ise yarının sporcularını şimdiden desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 ilindeki Türk Telekom okullarına kurumlarımız tarafından destekler devam ediyor." dedi.
 
 
  Türk Telekom’un sunduğu burs imkanından Türk Telekom okullarında okuyan, aile gelir seviyesi asgari düzeyde olan başarılı öğrencilerin faydalanabildiğini kaydeden Kaplan, şunları ifade etti: "Türk Telekom, Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom okullarını, bu okullara dağıttığı 201 bin TL’lik yaklaşık 7 bin adet spor gereciyle de destekliyor. Spor faaliyetlerini desteklemek için eşofman takımı, spor çantası, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi spor gereçleri temin ederek öğrencileri spora teşvik eden Türk Telekom, bu destekle öğrencilerin spor yönündeki gelişimlerine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Türk Telekom, Türk Telekom Okulları Projesi'yle Türkiye’nin dört bir yanında eğitim tesisleri inşa etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı desteği ile hayata geçirilen proje toplam 76 adet eğitim binasını kapsıyor. Türk Telekom Okulları Projesi bugüne kadar 30 bini aşkın öğrenciyi modern eğitim ortamına kavuşturdu."

CİHAN