Türk Telekom 2. çeyrek kârını açıkladı

Türk Telekom’un grup gelirleri, 2013 ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 3,4 milyar lira oldu. Şirketin fiber müşteri adedi de birinci çeyreğe göre yüzde 31 artarak 361 bin seviyesine geldi.

Türk Telekom 2. çeyrek kârını açıkladı
18 Temmuz 2013 Perşembe 18:15 tarihinde eklendi.

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, 2013 ikinci çeyrek rakamları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Türk Telekom Grubu, 3,4 milyar lira gelir ve 1,3 milyar lira FAVÖK ile bu çeyrek tamamlandı. Genişbant ve mobil faaliyetlerde devam eden büyüme, seneden seneye yüzde 6 seviyesinde bir gelir artışı kaydetmemize imkan tanıdı.

Kurumsal müşterilerimizle bağlarımızı daha da güçlendirerek daha süratli yeni teklif ve çareler sunuyoruz. Bulut hizmetlerimiz ile verimlilik sunarak kurumsal müşterilerimizin performanslarını artırmalarına yardımcı oluyoruz.

Genişbantta gelirlerimiz seneden seneye yüzde 9 büyüdü. İkinci çeyrek genişbant için mevsimsel olarak durgun bir dönem olmasına rağmen yeni paket tekliflerimiz ve cihaz kampanyalarımızla, Lokum ürününün kademeli olarak sona erdirilmesinin etkisini hariç tuttuğumuzda, net 34 bin genişbant abonesi elde ettik.

Fiberle beslenen üst paketlere geçiş trendi bu çeyrekte de devam etti. Fiber abone tabanımız ikinci çeyrekte yüzde 31 artarak 361 bine ulaştı. Perakende kolumuz TTNET’in genişbant aboneleri arasında sınırsız paket kullananların payı her geçen çeyrek artarken ortalama aylık data kullanımı 33 GB’ı buldu.

Geniş bantta 360 derece vizyonumuz IPTV, müzik, kitap, uygulamalar ve bulut teknolojiler dâhil geniş kapsamlı bir dijital dünya ve bunun yanı sıra sınıfının en iyisi internet hizmetleri sunmamızı gerektiriyor. Bu vizyon, sektörün gelişmiş ülkelerde görülen genişbant penetrasyon seviyelerine gelmesinde etkili olmamıza yardımcı olacaktır.

Mobil tarafta Avea, senelik yüzde 17 gelir büyümesi ile çift haneli büyüme başarısını devam ettirdi. Mobil abone sayısı ikinci çeyrekteki net 161 bin abone alımı ile 13,9 milyona dayandı.

Mobil data yüzde 30’u gören akıllı telefon penetrasyonunun olumlu etkisi ile Avea için mobil büyümenin öncü kuvveti olmaya devam etti. Avea’nın en büyük akıllı telefon penetrasyonunu elinde bulundurması mobil data büyümesinden daha fazla yararlanmamızı mümkün kıldı.”


CİHAN