Türk Telekom, performansını açıkladı

İletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2013 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Türk Telekom, performansını açıkladı
23 Ekim 2013 Çarşamba 23:17 tarihinde eklendi.

Grubun genişbant, kurumsal data ve BIT (Bilgi ve İletişim ve Teknolojileri) alanındaki başarılı performansı ile sabit hat gelirleri 2012 yılının  3. çeyreğine kıyasla yüzde 5 arttı. Yıldan yıla gerçekleşen yüzde 8 artış ile  genişbant gelirlerinin grubun tüm gelirleri içindeki oranı yüzde 25’e ulaştı.

Genişbant müşteri sayısı son 9 çeyrekteki en yüksek rakam olan 71 bin net artışla bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaşarak 7,2 milyon olarak gerçekleşti. Fiberin ateşlediği üst paketlere geçiş trendi bu çeyrekte de devam etti ve fiber müşteri sayısı 446 bine ulaştı. Mobilde bu çeyrekte kazanılan 224 bin net yeni mobil müşteri ile toplam müşteri sayısı ilk defa 14 milyonun üzerine çıktı.

Türk Telekom Grup CEO Hakam Kanafani 2013 üçüncü çeyrek sonuçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Telekom Grubu 2013 yılının 3. çeyreğinde güçlü finansal ve operasyonel performans gösterdi. Özellikle genişbant, mobil ve kurumsal data hizmetlerimizdeki başarılı performans güçlü konsolide sonuçlar elde etmemizi sağladı. Gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 5 artışla 3,4 milyar TL’ye ulaşırken FAVÖK 1,3 milyar TL olarak gerçekleşti."


CİHAN